Intel predstavio procesor Core i7

18.11.2008.
u 13:40
Pogledaj originalni članak

Intel Corporation predstavio je procesor Intel® Core™ i7, prvi iz nove linije procesora Nehalem. Riječ je o procesoru opremljenom novim tehnologijama koje na zahtjev poboljšavaju performanse i maksimiraju propusnost podataka. Procesor Core i7 ubrzava obradu videosadržaja, i mnoge popularne internetske i računalne aktivnosti za čak četrdeset posto, a pritom ne povećava potrošnju energije.

- Intel je isporučio najbrži procesor na svijetu najzahtjevnijim korisnicima na svijetu – onima koji računala koriste za gledanje i obradu videosadržaja, igranje i glazbu - izjavio je Patrick Gelsinger, viši potpredsjednik i glavni direktor Intelova odjela Digital Enterprise Group.

Intelova tehnologija Turbo Boost ubrzava performanse usklađujući ih s potrebama i radnim opterećenjima korisnika računala.
Sofisticiranom jedinicom za nadzor napajanja koja je ugrađena izravno u procesor i novih tranzistora s naprednom upravljačkom elektrodom, utemeljenih na Intelovu vrhunskom proizvodnom procesu za 45-nanometarske high-k tranzistore s metalnom upravljačkom elektrodom, Turbo Boost automatski prilagođava radni takt jedne od četiri pojedinačne procesorske jezgre (ili više njih) u radu s jednonitnim ili višenitnim aplikacijama te tako poboljšava performanse bez povećanja potrošnje energije.

Planira se uvođenje na tržište i poslužiteljske i mobilne verzije tog procesora.

(ič)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr