NOVI BRAK U doba velike krize nova nagađanja o povezivanjima

Fiat sa PSA i BMW-om?

02.02.2009.
u 17:51
Pogledaj originalni članak

Izgleda da u Fiatu u ovo krizno doba žele biti top-tema. Možda misle kako bi time mogli osigurati stabilnost u prodaji. No, sada to nije najvažnije. Nakon što smo proteklog tjedna izvijestili da je dogovoreno povezivanje s Chryslerom, i preuzimanje udjela u toj kompaniji od Cerberus Capital Management fonda, sada na vidjelo izlaze još neki planovi u vezi s povezivanjem.

Tako, prema pisanju agencije Reuters, Fiat traži zajam od pet milijardi eura kojima bi otkupio većinski paket PSA Peugeot Citroen grupacije. Dogodi li se to, grupacija koju bi činili Fiat, PSA i Chrysler bila bi treća po veličini, iza Toyote i General Motorsa. Također, isti izvor navodi kako osnivači i vlasnici 30-ak posto Fiata pokušavaju s dvije milijarde eura povećati vlastiti udio u talijanskoj kompaniji.

Nakon toga počele su stizati informacije kako je već gotovo dogovorena i suradnja Fiata s njemačkim BMW-om. Prema najavama, mogle bi se razmijeniti platforme i agregati, o čemu je već bilo govora. Moguće je da početak suradnje bude vezan uz Alfu Romeo i Mini, s time da bi Talijani preuzeli neke agregate, a Nijemci platformu.

Ako se to pokaže kao uspješna formula, vjerujemo da bi se suradnja mogla proširiti, a budući da se razvoj malih modela sada temelji na niskoj emisiji ispušnih plinova, najizglednije je da će zajedničkim snagama postići veći uspjeh.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr