HRVATSKA U BEČU

Dvije ZKM-ove predstave uskoro i pred bečkom publikom

12.02.2009.
u 14:07
Pogledaj originalni članak

Zagrebačko kazalište mladih i bečki Volkstheater, uz podršku Austrijskoga kulturnog foruma, u ZKM-u su predstavili kazališni ciklus pod nazivom „Najbolji s istoka“. U sklopu ovog ciklusa Hrvatska će 20. i 21. velječe gostovati u kazalištu „Volkstheater Hundstrum Wien“ u Beču.

Na spomenutom gostovanju u Beču bit će izvedene dvije ZKM-ove predstave, i to "Vrata do" Renea Medvešeka, po motivima pripovijetke "Jedanaest uboda ljutnje" Svjetlana Lacka Vidulića, i "Oprostite, mogu li vam ispričati...?" Anice Tomić i Jelene Kovačić.

Kako doznajemo, iz bečkoga Volkstheatera još su prošle sezone počeli kazališni niz "Najbolji s istoka", u kojem predstavljaju, kako sami kažu, iznimna kazališna djela i suvremene autore svojih istočnih susjeda. I tako je nakon predstavljanja Rumunjske, Poljske i Mađarske na red došla i Hrvatska.

Osim prikazivanja ovih dviju zaista uspješnih predstava, u Beču će se autorski čitati i nekoliko puta nagrađivana dramska spisateljica Ivana Sajko. Najavljeno je da će Ivana Sajko s dvije Volkstheaterove glumice čitati ulomke iz svojeg romana "Rio Bar", i to na hrvatskom i njemačkom jeziku.

(P.S.)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr