PETRINJA Sutra u 18 sati prosvjed na Trgu hrvatskih branitelja

Dosta je! Stegnite vi svoj remen

04.12.2008.
u 18:03
Pogledaj originalni članak

Na Trgu hrvatskih branitelja za sutra u 18 sati najavljen je prosvjed “Dosta je! Stegnite vi svoj remen”. Na lokalnim internetskim stranicama objavljen je plakat na kojem je istaknuto da je organizator prosvjeda “hrvatski narod” te da informacije daje Facebook grupa.

Napisano je jedanaest razloga za prosvjedni skup protiv podobnih i nesposobnih, mafije, kriminala i huligana, lažnih branitelja i profitera rata, zataškavanja afera novim aferama, povlastica vladajućih i prihvaćanja tih nečasnih postupaka kao da je riječ o nečemu normalnom.

“Budi dio stvaranja pravednog društva i države! Pridruži se ili dozvoli da drugi upravljaju tvojom sudbinom! Šutnja znači prihvaćanje trenutnog! Odluka je na Tebi”, piše na plakatu pozivu.

Na forumima se razmahala kritika stanju u državi, daje se potpora prosvjednicima i poziva se na večerašnji prosvjed.

“Svi su tu, a tebe nema”, piše Miroslav i najavljuje da će biti kuhanog vina. Osoba koja se potpisala Dragovoljac proziva sadašnju garnituru vlasti u Petrinji te kaže kako je to skup protiv lopovštine i nesposobnosti.

“Petrinjci i braćo Bosanci, dođite, ne bojte se. Među vama bit će branitelji i dragovoljci Domovinskog rata, mladi, stari, učenici, profesori, gladni”, napisao je Dragovoljac. Prozivaju se i vladajući i oporba.

“Dosta je saginjanja glave i gledanja u pod dok se političari bilo koje opcije ili strane izmjenjuju, konstantno nas gledaju u oči i bogate se. Treba im reći dosta”, na internetu poručuje Zvonac 99. Petrinja je jedini grad u Sisačko-moslavačkoj županiji koji se pridružio velikom prosvjedu najavljenom u mnogim gradovima u Hrvatskoj u isto vrijeme.

Mnogi se pitaju zašto prosvjed nije organiziran i u Sisku, u kojem je najavljen internetski, no u posljednjem trenutku organizatori su odustali.


Pogledajte na vecernji.hr