Kolumna

Dobio otkaz i postao bogatiji za četiri milijuna kuna

Foto: Patrik Macek
Dobio otkaz i postao bogatiji za četiri milijuna kuna
21.09.2009.
u 17:51
Šutalo je otkaz dobio jer je bivšeg ministra Alojza Tušeka upozorio na nepravilnosti u radu HT-a, a ministar je ‘zviždača’ smjesta cinkario – Mudriniću.
Pogledaj originalni članak

Ivica Mudrinić dao je u veljači 2000. godine otkaz Mislavu Šutalu, tadašnjem načelniku Sektora za planiranje izgradnje mreža HT-a. Šutalo je otkaz dobio jer je bivšeg ministra Alojza Tušeka upozorio na nepravilnosti u radu HT-a, a ministar je ‘zviždača’ smjesta cinkario – Mudriniću. Nesretni Šutalo potom je pokrenuo sudski spor zbog nezakonita otkaza, nudeći pritom HT-u nagodbu tešku 50 tisuća kuna. HT je nagodbu bahato odbio, ali Šutalo im nakon svega može biti samo zahvalan. Vrhovni je sud presudio u korist Šutala, koji će dobiti četiri milijuna kuna, a HT će morati platiti i dva milijuna sudskih troškova. Neka jednom i radnik dobije.

Glavaš lagodno živi na račun poreznih obveznika RH

Branimir Glavaš, najpoznatiji bjegunac pred pravosuđem već se četiri mjeseca krije u BiH, gdje velikom brzinom gradi kuću. U gradnji katnice od 250 četvornih metara koja bi trebala biti dovršena prije zime svaki mu mjesec pomažu i hrvatski porezni obveznici, jer Glavaš i dalje uživa sve povlastice saborskog zastupnika. Prema dostupnim podacima, Branimir ‘Graditelj’ kao šef Kluba zastupnika HDSSB-a prima 24 tisuće kuna plaće, a tisuću kuna mu se mjesečno isplaćuje za odvojeni život. Pa ipak, Branimir Glavaš svojim je bijegom i uštedio hrvatskom proračunu novac. Otkako više ne dolazi u Sabor, ne naplaćuje nam putne troškove.

Lažni celebrity dijelio autograme na špici

Sisački umjetnik Marijan Crtalić izveo je performans ‘U društvu poznatog hrvatskog umjetnika’ točno u podne na zagrebačkoj špici. Crtalić se nemarno odjeven u pratnji tjelohranitelja i većeg broja fotoreportera prošetao od Trga bana Jelačića preko Gajeve do Bogovićeve ulice i izazvao (ne)očekivan interes. Kineske turistice oduševljeno su ga fotografirale, tinejdžerke uzimale autograme ‘za svaki slučaj’, a on je suzdržano pozdravljao prolaznike i pozirao fotografima, dok su se mnogi raspitivali ‘tko je to’. Crtalić je time pokazao koliko je jednostavno postati instant-zvijezda u današnjoj Hrvatskoj. U zemlji Gotovčevih i Keruma.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.