Kolumna

Despot preprodao stan i zaradio milijun kuna

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Despot preprodao stan i zaradio milijun kuna
06.10.2010.
u 12:00
Ante Despot, zet Mladena Barišića, kod kojeg je pronađeno dva milijuna kuna u gotovini, pravda se da je taj novac većim dijelom kapara od prodaje stana koji je prodao za 295.000 eura.
Pogledaj originalni članak

Uz malu pomoć
Novi list izračunao je da to znači kako je Ante Despot kupoprodajom stana zaradio više od milijun kuna. Despot je stan platio samo milijun kuna, jer mu je HEP kao jednom od direktora u skladu sa svojim Pravilnikom platio četrdeset posto cijene stana u vrijeme kupnje. Predviđa li Pravilnik povrat novca u slučaju prodaje stana?

Popustila budnost: Predsjednik zaspao u loži HNK snom pravednika

Ivu Josipovića, predsjednika RH, uhvatile su kamere Nove TV na Runjićevim večerima u svečanoj loži splitskog HNK kako spava snom pravednika. U sklopu ‘nove pravednosti’ uveo je pravo na predsjednički san.

Nabijali prekovremene: Vatrogasci palili borovu šumu da imaju što gasiti

Duje Balić, pomoćnik zapovjednika Vatrogasnog društva Slatine, optužen je s kolegom za poticanje niza požara na Čiovu, pri čemu je motiv bio taj što se svaki izlazak na teren vatrogascima posebno plaća, ali i skretanje pozornosti na rad DVD-a Slatine. U skretanju pažnje bio je vrlo uspješan, jer je zapaljeno 140 hektara borove šume, što su jedva ugasila četiri kanadera, dva helikoptera i dva air traktora, a šteta je prešla osam milijuna kuna.

Nakon bravara cjevar: Radom u škveru do vile pod Sljemenom
Ivo Šarić, tast Ive Sanadera, živi je primjer zašto se ne smije ugasiti naša brodogradnja. Taj umirovljenik radni je vijek proveo u splitskom brodogradilištu, gdje je počeo kao cjevar, a završio u Sektoru razvoja školujući se uz rad do titule magistra.

Mada Šarić nikada nije dogurao do neke šefovske funkcije u škveru, dobio je stan u Splitu od brodogradilišta, a zaradio je i za dva stana u vili na elitnoj lokaciji u Zagrebu od 113 i 116 četvornih metara, tri garaže i dvije parcele od 30.000 kvadrata na Braču. Jasno je da se radnici u škveru bune protiv gašenja brodogradnje - i oni žele zaraditi za vilu u Zagrebu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

OB
-obrisani-
18:05 06.10.2010.

@ koltrina Voli me tvoja mama. :-)

DO
doktorica
20:34 06.10.2010.

i onda kažu da je u škveru loše,a kupuju vile.....

OB
-obrisani-
17:12 06.10.2010.

Minuta misliš na pre CCCC ednika ?