PREDAVANJE

Dan tolerancije trebao bi biti svaki dan u godini

18.11.2008.
u 17:44
Pogledaj originalni članak

SISAK - Centar za žene Adela organizirao je u povodu Međunarodnog dana tolerancije predavanje “Tolerancija u svakodnevnom životu”. O toleranciji je govorila mr. sc. Daša Poredoš Lavor. Lahorka Zec, diplomirana politologinja, predstavila je rezultate Adelina projekta “Tolerancija je moj izbor” provedena u školama Sisačko-moslavačke županije. Istraživanje je provedeno na 1160 djece u dobi od 14 do 18 godina.

- Najčešća je vrsta nasilja među djecom izrugivanje, ogovaranje i izolacija. Fizičkog nasilja nema toliko - kazala je. Lahorka Zec poručila je kako bi dan tolerancije trebao biti svaki dan, a ne samo jedan u godini. (mv)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr