ZAGREBAČKA BURZA IZMEĐU 'CRVENIH' I 'ZELENIH' VRIJEDNOSTI

Crobex: Jučer na granici 2000, danas rast na 2152 bodova

Foto: Foto: Patrik Macek
Crobex: Jučer na granici 2000, danas rast na 2152 bodova
28.10.2008.
u 09:39
Pogledaj originalni članak

Jučerašnje opasno približavanje Crobexa granici od 2000 bodova današnje je trgovanje ipak zaustavilo, a rast vrijednosti većine dionica dao mu je vjetar u jedra za plov u pozitivu od od 3,3 posto. Tako je Crobex nakon jučerašnjeg zarona danas zaključio trgovanje u ipak nešto optimističnijem ozračju, na razini od 2.152,68 bodova.

Jutro je bilo obilježeno skokovima u pozitivu. U prvih sat vremena Crobex je zabilježio rast na 2200 bodova i uspon od sedam posto, a dvoznamenkasti pozitivan skok za dvadestak je dionica donio blokadu trgovanja.

No, ovaj dinamični rast domaćega dioničkog indeksa usporio je s odmicanjem trgovanja, da bi u podnevnim satima njegov pozivitan uspon bio prepolovljen. Oko 13 sati Crobex je u plusu oko 3,5 posto i na razini je od oko 2150 bodova.

Danas ostvareni redoviti promet premašio je 65 milijuna kuna. Milijunski promet ostvaren s jedanaest dionica, među kojima je i dalje najlikvidnija dionica HT-a, s više od 22 milijuna kuna prometa. Cijena ove danima najtrgovanije dionice Zagrebačke burze danas je zaključena na 221 kunu s porastom vrijednosti od 1,46 posto.

U vrhu likvidnosti dan su završile dionice Atlantske plovidbe s cijenom od 774 kuna i dnevnim rastom od 10,23 posto te dionice Instituta građevinarstva Hrvatske s cijenom od 6150 kuna i dnevnim rastom od 6,26 posto.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr