Crna Gora: Zaposlenima u svim ministarstvima zabranjen pristup Facebooku

18.12.2008.
u 14:40
Pogledaj originalni članak

PODGORICA - Zaposlenima u svim ministarstvima i drugim vladinim službama u Crnoj Gori zabranjeno je da u radno vrijeme koriste popularnu društvenu mrežu Facebook, jer su državni službenici veći dio radnog vremena koristili za razmjenjivanje e-mailova, fotografija, poruka, dopisivanje, pišu podgoričke "Vijesti".

Listu je u crnogorskoj vladi potvrđeno da je pristup Facebooku zabranjen sa svakog računala vladine internetske mreže od 9 do 16 sati svakoga radnog dana.

Ako u tom razdoblju pokušaju otvoriti svoj profil na Facebooku, zaposlenima će se na ekranu pojaviti obavijest administratora da im je pristup onemogućen. Tijekom radnog vremena bit će onemogućen pristup određenim potencijalno opasnim internetskim stranicama i onima koje zbog velikog prometa izazivaju zagušenje sustava, navodi se u priopćenju ureda.

Osim Facebooka zabrana administratora za vladinu mrežu odnosi se i na internetsku stranicu YouTube.

Prije dva mjeseca i srbijanska je vlada bila primorana na takav korak jer su se zaposleni u ministarstvima, umjesto da rješavaju životne probleme građana, po cijeli dan dopisivali na Facebooku, razmjenjivali fotografije...

(ič)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr