Promo

ZŠEM-ovi studenti – najpoželjniji zaposlenici

Foto: ZŠEM
ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
ZŠEM (1)
Foto: ZŠEM
ZŠEM (1)
VL
Autor
PR Članak
21.05.2013.
u 08:30
Studenti ZŠEM-a su jedinstveni po tome što stječu znanja i vještine na području ekonomije i managementa koje su poslodavcima prijeko potrebne.
Pogledaj originalni članak

Današnji su studenti suočeni s činjenicom kako njihove diplome više ne predstavljaju jamstvo da će pronaći radno mjesto. Diljem Europe je stopa nezaposlenosti među mladima na rekordno niskim razinama, i mnogi se tek sada suočavaju s činjenicom kako je za zaposlenje potrebno posjedovati znanja i vještine koje predstavljaju dodatni izvor vrijednosti svakom poslodavcu.

Unatoč ovakvoj slici , postoji obrazovna institucija čiji studenti s lakoćom pronalaze zaposlenje – čak 74% diplomanata pronađe posao unutar četiri mjeseca nakon završetka studija. Velik broj studenata ove poslovne škole odrađuje praksu i pripravništvo u uglednim međunarodnim korporacijama, poput SAP-a, Adidasa, Hugo Bossa, itd. Naposljetku, studenti ove škole su međunarodno mobilni, za vrijeme studija svladavaju više stranih jezika, i spremni su za rad u bilo kojoj organizaciji i tvrtci. Riječ je o Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, najboljoj poslovnoj školi u Hrvatskoj prema rangiranju Eduniversala.

Studenti ZŠEM-a su jedinstveni po tome što stječu znanja i vještine na području ekonomije i managementa koje su poslodavcima prijeko potrebne. Primjerice, studenti ZŠEM-a imaju priliku naučiti raditi u Bloomberg informacijskom sustavu, koji se koristi u najvećim svjetskim investicijskim kućama, komercijalnim bankama i financijskim institucijama. Imaju prigodu naučiti više stranih jezika poput ruskog, japanskog, kineskog, arapskog i drugih. Upravo zavaljujući ovome mnogi su ZŠEM-ovi studenti pronašli zaposlenje ili nastavili svoje obrazovanje na Dalekom istoku. Imaju priliku raditi s najvećim hrvatskim stručnjacima na području ekonomije i poslovne administracije, i to po programu koji je nastao u suradnji s mnogim cijenjenim i utjecajnim sveučilištima diljem svijeta. Naposljetku, mogu provesti do godinu dana na više od 100 sveučilišta diljem svijeta na međunarodnoj razmjeni, i to bez plaćanja dodatne školarine.

Obrazovanje na ZŠEM-u zato predstavlja više od obrazovanja – to je transformirajuće iskustvo. Zahvaljujući bogatstvu obrazovnog programa, dodatnim prilika za obrazovni razvoj, te usredotočenosti na poslovnu praksu i praktična znanja, studenti ZŠEM-a su spremni za rad onog dana kada diplomiraju. I upravo tu činjenicu su mnogi poslodavci prepoznali.

No, studenti ZŠEM-a i nakon završetka studija nisu prepušteni sami sebi, već mogu računati na doživotnu potporu našeg Career centra – službe kojoj je jedini posao pomoći studentima u potrazi za poslom. Zahvaljujući radionicama i savjetovanjima Career centra, naši studenti nisu samo spremni za rad u tvrtkama, već su spremni natjecati se na tržištu rada i poslodavcima komunicirati svoje prednosti.

Više od tisuću zadovoljnih ZŠEM-ovaca je završilo studij te upravo ostvaruju prve korake k uspješnim poslovnim karijerama. Ukoliko im se želite pridružiti, prijave za upis na ZŠEM su otvorene. Za više informacija o četverogodišnjem Stručnom studiju ekonomije i managementa, posjetite ZŠEM-ovu službenu stranicu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr