Nestala tradicija

Žele liberalizirati tržište da proizvođači duhana mogu slobodno proizvoditi i tržiti

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
Žele liberalizirati tržište da proizvođači duhana mogu slobodno proizvoditi i tržiti
06.10.2019.
u 21:58
Iz nadležnog Ministarstva poljoprivrede u pojašnjenju zakonskih izmjena navode i kako je pad broja proizvođača duhana u područjima gdje se generacijama uzgajao prouzročio zapuštanje i neobrađivanje tih površina te napuštanje ruralnih krajeva
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj je 1100 proizvođača duhana i njihov broj pada s obzirom na zakonska ograničenja prema kojima proizvođači duhana mogu biti samo oni koji imaju ugovor s pravnom osobom registriranom za obradu duhana.

Predloženim izmjenama Zakona o duhanu želi se liberalizirati tržište tako da proizvođači duhana mogu slobodno proizvoditi i tržiti svoj proizvod.

Iz nadležnog Ministarstva poljoprivrede u pojašnjenju zakonskih izmjena navode i kako je pad broja proizvođača duhana u područjima gdje se generacijama uzgajao prouzročio zapuštanje i neobrađivanje tih površina te napuštanje ruralnih krajeva. U pojašnjenju stoji i kako je duga tradicija proizvodnje duhana zbog tih ograničenja gotovo nestala.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.