pregovori

Vlasnici Mercatora: U igri još samo Agrokor

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Vlasnici Mercatora: U igri još samo Agrokor
05.06.2013.
u 20:39
Zbog velikog značenja transakcije za dioničare, zaposlene, dobavljače..., Agrokor pravda i planove budućeg poslovanja
Pogledaj originalni članak

Konzorcij dioničara Mercatora potvrdio je u srijedu kako o prodaji zajedničkog 53-postotnog udjela u najvećem slovenskom trgovačkom lancu pregovaraju još samo s Agrokorom, ali ne mogu reći kad će pregovori i završiti, prenosi STA. 

I konzorcij i Agrokor svjesni su značenja transakcije za brojne dioničare Mercatora, njegove dobavljače, zaposlenike, vjerovnike i potrošače kako bi se ona zaključila na dobrobit svih, s Agrokorom se detaljno razgovara i o planovima o njegovu budućem poslovanju, priopćio je konzorcij, kao i da neće davati nove informacije do zaključenja pregovora. Slovensko Delo piše da se prodaji Mercatora Agrokoru ne protive ni u Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, samo žele da njihov najveći poslodavac dobije stabilnog vlasnika koji će sačuvati i 940 trgovina u Deželi i ulagati u daljnji razvoj. Mercator se, podsjetimo, prodaje po deveti put. Agrokorova ponuda navodno iznosi 110 eura za dionicu, dok je kotacija dionice na burzi oko 90 eura.

>>Slovenski mediji: Mercator već prodan Agrokoru?

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.