Hewlett-Packard

Uz HP t200 Zero Client više se korisnika spaja na jedno računalo

Foto: 'Photoshop'
Uz HP t200 Zero Client više se korisnika spaja na jedno računalo
14.12.2011.
u 12:10
Tvrtkama i poduzetnicima daje fleksibilnost koja je potrebna da bi se na jedno računalo spojilo više korisnika
Pogledaj originalni članak

Tvrtka HP danas je predstavila uređaj HP t200 Zero Client for MultiSeat, prvi takve vrste u industriji. Spomenuto rješenje omogućuje dijeljenje istog računala i dolazi s opcijom povezivosti preko USB-a ili etherneta. Tvrtkama i poduzetnicima daje fleksibilnost koja je potrebna da bi se na jedno računalo dodalo više korisnika.

HP je novi uređaj predstavio na sajmu Small Business Expo 2011 u New Yorku. Uređaj je osmišljen kako bi omogućio cjenovno povoljnu nadogradnju i širenje te jednostavno pokretanje i korištenje. Osim toga, donosi dobro poznato računalno okruženje, zahvaljujući operativnom sustavu Windows, i to za najviše 15 različitih korisnika bez potrebe za dodatnim računalima.

Uređaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, obrazovnim i pozivnim centrima, školama, medicinskim institucijama, proizvodnim pogonima te ostalim organizacijama u kojima nekoliko zaposlenika dijeli isti radni prostor.

– Uređaj HP t200 Zero Client omogućuje dodatnu proširivost našeg rješenja za dijeljenje računala HP MultiSeat Solution, čime ono postaje savršeno ne samo za male poduzetnike i učionice, već i za sektore edukacije, zdravstvene zaštite i proizvodnje – kazao je Jeff Groudan, direktor HP-ove poslovne jedinice Worldwide Thin Clients.

HP t200 Zero Client osmišljen je kako bi omogućio brzu i inovativnu produktivnost. Koristeći se spomenutim uređajem, nekoliko se korisnika može vrlo jednostavno spojiti na jedno jedino računalo HP Compaq ms6200 Series Desktop, i to preko USB-a (ako je riječ o istim ili fizički bliskim radnim okruženjima) ili preko etherneta (ako je riječ  o udaljenim radnim okruženjima).

Uređaj HP t200 Zero Client neznatno je veći od špila karata te troši tek 3 W energije ako se spaja preko USB-a, čime zapravo smanjuje troškove energije. HP t200 Zero Client dolazi s Microsoftovom licencijom za operativni sustav (OS) MultiPoint Server 2011 koji omogućuje potpunu kompatibilnost s najnovijim OS-om, sigurnosnim zakrpama i najnovijim podacima. Osim toga, HP pruža cjelokupnu podršku koja se odnosi na cijelu ponudu.

U Hrvatskoj je HP t200 Zero Client for MultiSeat dostupan od ovog mjeseca, i to po početnoj cijeni od 850 kuna s PDV-om.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.