Zeleno gospodarstvo

Upoznajte 60 hrvatskih nositelja GREEN MARK-a

Foto: croenergo.eu
croenergo.eu
Foto: croenergo.eu
croenergo.eu
31.03.2014.
u 11:08
Pogledaj originalni članak

Uoči treće po redu godišnje svečanosti dodjele prestižnih godišnjih nagrada istaknutim poduzetnicima i novinarima za razvoj hrvatskoga zelenoga gospodarstva te predstavljanja prvog kataloga svih hrvatskih nositelja oznake GREEN MARK, Savez za energetiku Hrvatske donosi poslovne priče o 60 nositelja navedene oznake koji su pravo na njezino petogodišnje korištenje ostvarili zaključno s današnjim danom.

GREEN MARK zajednički su osmislili djelatnici i savjetnici tvrtke Energo Media Servis te Saveza za energetiku Hrvatske. Uvođenje oznake započelo je 01. kolovoza 2011. godine donošenjem Pravilnika o dodjeli istoimene oznake i u nastojanju da na hrvatskom tržištu, a dijelom i radi PR-ovskog booma zelenih usluga, proizvoda i tehnologija, zapravo započne proces odvajanja zelenoga od onoga što to nije te da se na takav način krajnjim potrošačima jamči održivost onoga što nabavljaju.

"Kroz oznaku GREEN MARK nastojimo u prvom redu diversificirati održive usluge, proizvode i tehnologije te tržištu (krajnjim potrošačima) dati određenu vrstu jamstva. S druge strane, GREEN MARK tvrtkama donosi značajnu prednost i u komunikacijama na nacionalnoj i međunarodnoj osnovi, a pravo na njezino isticanje pokazuje da je ono što se prodaje, bilo usluga, proizvod ili tehnologija, prošlo određenu proceduru. U pravilu ovu oznaku može dobiti bilo koja pravna osoba i bez obzira na djelatnost, ali da bi se ona dobila, potrebno je zaista ispuniti postavljene kriterije. Nama je želja da je što veći broj hrvatskih pravnih osoba nositeljima ove oznake, ali kako volimo često reći, proces tranzicije gospodarstva u zeleno je dugotrajan proces, stoga želimo da on bude u skladu sa standardima, a ne tek puka medijska priča. Ono što nam je neizmjerno drago, a to je da u pravilu najveći interes iskazuju hrvatski proizvođači.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske i vlasnik brenda GREEN MARK.

Svih 60 hrvatskih nositelja GREEN MARK-a možete pogledati ovdje, a dodatne informacije o dobivanju oznake dobiti putem adrese elektroničke pošte info@croenergo.eu ili pozivom na broj telefona 01-6441-445.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr