imunološki zavod

Ulagač mora preuzeti sva tri cjepiva Zavoda

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ulagač mora preuzeti sva tri cjepiva Zavoda
04.05.2014.
u 22:52
Interes su već prije iskazali grad Zagreb, tvrtka PharmaS u suradnji s FGS-om Nexus i riječki Jadran Galenski laboratorij
Pogledaj originalni članak

Danas će se objaviti javni poziv za iskaz interesa strateških partnera u Imunološki zavod. Potencijalni ulagači očekivali su da će poziv i početak dubinske analize biti omogućen i prije, jer situacija u tvrtki zbog gubitka dviju dozvola, a sljedeće godine i za treće cjepivo, traži što brži početak ulaganja.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je u petak da je prema posljednjim nalazima tvrtka stabilna, solventna i kako nema poreznog duga, redovito iz svojeg poslovanja isplaćuje plaće te da je čak dobivena i nova veterinarska dozvola za odsjek konja za pokusne životinje u Brezju, što je podloga za proizvodnju antiseruma. Ipak, Imunološki zavod treba vratiti izgubljene dozvole za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva te omogućiti da se ne izgubi dozvola za virusna cjepiva.

Svoj interes za ulazak u Imunološki već su iskazali Grad Zagreb, tvrtka PharmaS u suradnji s FGS-om Nexus, a nije isključeno da se na natječaj javi i riječki JGL. Uvjet je da ulagač preuzme cijelu proizvodnju, odnosno sva tri cjepiva, a država bi zadržala udjel u tvrtki. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lutomirski
17:44 05.05.2014.

ovoga morate protiv speka i cvaraka cijepiti...