Rat optužbama

U TLM ušli krim-policija i DORH

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
U TLM ušli krim-policija i DORH
11.05.2015.
u 09:07
U TLM su ušli kriminalistička policija te DORH, koji ispituju poslovanje
Pogledaj originalni članak

Fina je odgodila ročište za utvrđivanje tražbina TLM Aluminiuma za 18. svibnja, a Uprava skupštinu za 8. lipnja, pa se nastavlja rat priopćenjima, s teškim optužbama, koji vode predsjednik Uprave Branimir Lepur i Marijan Stričević, koji vodi poslovanje TLM Holdinga u ime 100%-tnog vlasnika ruskog investitora Igora Šamisa, piše Poslovni dnevnik.

No, u TLM su ušli kriminalistička policija te DORH, koji ispituju poslovanje. Potvrdio nam je to Lepur, objašnjavajući i kaznenu prijavu podnesenu protiv Stričevića zbog "neovlaštena trošenja novca koji ne pripada Holdingu, nego Aluminiumu". "Tvrtka Euris bivšeg vlasnika Pejčinoskog, umjesto Aluminiumu, 100 tisuća eura uplatila je Holdingu, koji je novac potrošio. Euris se pozvao na cesiju, no takav dokument Uprava nije potpisala. Od Eurisa još potražujemo 4,2 mil. eura, pa stoga pokrećemo tužbu u Austriji", kaže Lepur upozoravajući i na drugu Eurisovu tranšu Holdingu, kojom su finacirane neto plaće radnika TLM-TPP-a, dok je 150.000 kn Aluminium blokirao.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Novi vlasnik TLM-a podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave B. Lepura

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Point_of_view
Point_of_view
19:43 11.05.2015.

Ako ovako nastvave dalje, izgleda da je samo pitanje trenutka kad ce Rus dignuti ruke od svega toga i onda je stecaj neizbjezan.

DU
Deleted user
12:13 12.05.2015.

Nevjerojatan je hrvatski pravni sustav u kojem taj Lepur može voditi poduzeće kontra vlasnika koji ga je kupio i platio "živim" novcem. Umjesto da ga uhvate za uši i izbace van, tu se spominju nekakvi sudski procesi. Kakvi sudski procesi? Mogu li ja sad ući u nečiju privatnu kuću, pojesti hranu iz hladnjaka, ugasiti opuške na zastorima, i onda da vlasnik kuće povede sudski proces da me izbaci? Ako se ne poštuje privatno vlasništvo, onda više niti nema zakona, toljaga vlada.