Crno zlato

Tullow Oil objavio da je prvi put pronađena nafta u Keniji

Foto: ''
Tullow Oil objavio da je prvi put pronađena nafta u Keniji
27.03.2012.
u 09:42
Kenijske vlasti očekuju da bi se s eksploatacijom moglo početi već do kraja godine.
Pogledaj originalni članak

Britanska kompanija Tullow Oil sa svojim je kanadskim partnerom Africa Oil Corporationom objavila da je pronađena nafta u Keniji. Ovo je prvo nalazište nafte u toj afričkoj zemlji, a bušenja su dala rezultate u regiji Turcana na sjeverozapadu Kenije, prenosi Bloomberg.

– Ovo je prvi put da je takvo nalazište pronađeno u našoj zemlji i radi se o velikom postignuću – izjavio je kenijski predsjednik Mwai Kibaki dodajući da će se bušenja nastaviti te kako je ovo početak puta na  kojem će Kenija postati proizvođač nafte.

Kenijske vlasti očekuju da bi se s eksploatacijom moglo početi već do kraja godine.

Iz Tullow Oila su pak poručili da je ovo nalazište iznad svih njihovih očekivanja te kako od tog nalazišta kao i od onog u Etiopiji očekuju barem 300 milijuna barela nafte.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HA
Hajro
10:10 27.03.2012.

evo povoda za lokalni rat