Počeli pregovori

Todorić spreman na prodaju Konzuma?

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Todorić spreman na prodaju Konzuma?
23.06.2011.
u 18:25
Čelnik Mercatora Žiga Debeljak još je u ožujku poručivao Todoriću kako je “vrijeme za kupnju, a ne prodaju”, da bi nakon sastanka s Todorićem potvrdio samo da su počeli pregovore o strateškom povezivanju.
Pogledaj originalni članak

Službenih informacija o detaljima sastanka čelnika Mercatora i Agrokora nema, no slovenski mediji pišu kako je Ivica Todorić spreman na prodaju Konzuma.

Jučerašnji sastanak održan je, naime, nakon višemjesečnog “šamaranja” na mjerodavnim burzama na kojima su i Mercator i Agrokor (odnosno Konzum) iskazivali apetite da preuzmu jedan drugoga. Čelnik Mercatora Žiga Debeljak još je u ožujku poručivao Todoriću kako je “vrijeme za kupnju, a ne prodaju”, da bi nakon sastanka s Todorićem potvrdio samo da su počeli pregovore o strateškom povezivanju, o čemu se do njihova okončanja neće obavještavati ni javnost ni dioničari.

“Dogovorili smo se o daljnjim postupcima”, rekao je Debeljak, ističući kako će preliminarni pregovori potrajati idućih nekoliko tjedana. Pojašnjava da oni nemaju nikakve veze s natječajem u pripremi kojim slovenske banke i drugi značajniji dioničari namjeravaju prodati 50,03 posto dionica Mercatora strateškom kupcu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

RA
Raphael
16:36 24.06.2011.

Žulja spavati u hotelu... Ki bi da bi sada kada nema subvencija?

KR
kreont
20:12 23.06.2011.

Todorić mora prodati konzum i izvući ono malo što je pokradeno i stečeno na vrlo \"zanimljiv\" način.

MA
max
14:14 24.06.2011.

TODORIĆ u zadnjim danima pred pad ima iste izjave kao i Kutle - biznis mu je poput vožnje biciklom, \'stanem, padam\' . Samo u tom njegovom okretanju pedala unistene su stotine hrvatskih tvrki samo kako on ne bi pao :(