PROMO

Tko je žiri koji će proglasiti EY Poduzetnika godine 2019.?

Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
EY Poduzetnik godine
24.10.2019.
u 09:34
Na čelu žirija u ulozi predsjednika od 2014. i prvog nacionalnog izdanja je Emil Tedeschi, osnivač i većinski vlasnik Atlantic Grupe, jedne od najvećih prehrambenih i distribucijskih kompanija u jugoistočnoj Europi
Pogledaj originalni članak

Šestu godinu zaredom domaći poduzetnici imaju priliku sudjelovati u najprestižnijem svjetskom programu nagrađivanja poduzetnika EY Poduzetnik godine i predstaviti svoju poduzetničku priču na svjetskoj završnici programa u Monacu.

Sve što je potrebno je prijaviti se do 8. studenoga putem digitalne platforme programa EY Poduzetnik godine. Uz osobne prijave kandidata, moguće je i nominirati uspješne poduzetnice i poduzetnike za koje smatrate da zaslužuju ponijeti titulu EY Poduzetnik godine.

Po završetku prijava kreće izazovan proces analize prijava i ocjenjivanja kandidata, a tu odgovornu zadaću prihvatili su neki od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, i sami pobjednici dosadašnjih nacionalnih izdanja. Žiri prilikom ocjenjivanja kandidata u obzir uzima kriterije poput razvijenog poduzetničkog duha, inovativnosti, integriteta i financijske uspješnosti.

Redom uspješni poduzetnici

Na čelu žirija u ulozi predsjednika od 2014. i prvog nacionalnog izdanja je Emil Tedeschi, osnivač i većinski vlasnik Atlantic Grupe, jedne od najvećih prehrambenih i distribucijskih kompanija u jugoistočnoj Europi. Kao uspješan poduzetnik i menadžer bogatog iskustva, Emil Tedeschi je u mogućnosti prepoznati uspješne poduzetničke priče i predvoditi žiri u odabiru najboljih.

Uz njega, u radu od početka sudjeluje i uspješni poduzetnik i investitor Nenad Bakić, koji je karijeru započeo na Matematičkom fakultetu u Zagrebu, a 1996. osnovao je prvu tvrtku za analizu financijskih tržišta. Osnovao je i financira filantropsku udrugu IRIM, koja od 2014. uvodi STEM edukaciju u obrazovanje u Hrvatskoj i regiji i najznačajniji je poduhvat te vrste u regiji.

Nadalje, od prve godine uz njih je i poduzetnik i investitor s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje, Saša Cvetojević. Aktivan je član CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela, a značajnu ulogu ima u projektima koji su od velike važnosti za razvoj hrvatskog startup ekosustava. Njima su se tijekom godina pridružili pobjednici dosadašnjih izdanja EY Poduzetnika godine.

Foto: Promo
EY Poduzetnik godine

Titula prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine pripala je dvojcu iz tvrtke Nanobit, Alanu Sumini i Zoranu Vučiniću. U ime Nanobita, tvrtke čije su mobilne igre preuzete više od 80 milijuna puta i svakodnevno ih igra 440.000 ljudi iz cijelog svijeta, žiriju se priključio Alan Sumina.

Foto: Promo
EY Poduzetnik godine

Iduću godinu pridružio im se Đuro Horvat. Drugi EY Poduzetnik godine vlasnik je i osnivač tvrtke Tehnix koja se bavi projektiranjem, proizvodnjom, i servisiranjem strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.

Foto: Promo
Marko Pipunić

Osnivač, vlasnik i predsjednik Uprave osječke tvrtke Žito, Marko Pipunić, žiriju se priključio kao treći EY Poduzetnik godine. Kroz 27 godina poslovanja Žito se profiliralo u vodećeg regionalnog proizvođača hrane s oko 1.500 zaposlenih.

Foto: Promo
EY Poduzetnik godine

Mate Rimac, izvršni direktor i osnivač tvrtki Rimac Automobili i Greyp Bikes iz Svete Nedelje, proglašen je EY Poduzetnikom godine 2017. Njegove dvije tvrtke su do danas privukle brojne internacionalne investitore te danas broje petstotinjak zaposlenika koji razvijaju i proizvode pogonske komponente i connectivity rješenja za vodeće proizvođače automobila na svijetu.

Foto: Promo
EY Poduzetnik godine

Odabranom društvu ove se godine pridružio Silvio Kutić iz vodnjanske tvrtke Infobip, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade EY Poduzetnik godine. Silvio Kutić, uz Izabela Jelenića i Roberta Kutića na čelu je tvrtke koja globalno zapošljava više od 1900 ljudi, a kroz 65 ureda posluje na šest kontinenata i omogućuje besprijekornu mobilnu komunikaciju poslovnih subjekata sa svojim korisnicima na svakom kanalu i uređaju u bilo kojem dijelu svijeta.

Nabrojanu osmoricu svakako očekuje težak, ali poticajan i zanimljiv izbor s obzirom da se svake godine za sudjelovanje u programu prijavi niz uspješnih poduzetnica i poduzetnika čije tvrtke posluju na nacionalnoj i globalnoj razini.

Svoju odluku o šestom hrvatskom EY Poduzetniku godine žiri će objaviti u ožujku iduće godine na svečanoj dodjeli nagrade. Ovogodišnji se program održava pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, Hrvatske udruge poslodavaca, sponzorstvom Interkapital Grupe i Wiener osiguranja Vienna Insurance Group te generalnim sponzorstvom Raiffeisen banke.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr