Dijamanti (ni)su vječni

Tiffany ‘blijedi’ zbog Trumpa

Foto: Pixabay
Dijamanti
Foto: Pixabay
Dijamanti
Foto: Pixabay
Dijamanti
01.12.2016.
u 00:15
Draguljaru pali prihodi jer kupci zbog jakih kontrolora oko Trump Towera u NY teško dolaze do dućana, a naškodio im je i jači dolar
Pogledaj originalni članak

Lanac draguljarnica Tiffany&Co. trpi zbog činjenice što je njegov glavni dućan naslonjen na Trump Tower, rezidenciju novog američkog predsjednika Donalda Trumpa. Tiffany je, naime, lošije prihode u posljednjem kvartalu pripisao pojačanoj sigurnosnoj razini na Petoj aveniji u New Yorku, gdje policija nerijetko blokira i pristup samom dućanu, ne samo Trumpovu tornju.

Trgovina, opjevana i u filmu s Audrey Hepburn, doprinosi rezultatu kompanije s tek nešto manje od 10 posto, no ne krije da joj je najmoćniji susjed pomrsio račune te strahuje da će i u nadolazećoj blagdanskoj sezoni loše proći zbog Trumpovih.

Pogotovo jer je i buduća prva dama SAD-a Melania najavila da će radi sinova školovanja ostati u New Yorku. Rezultatima draguljara naštetio je, kažu na Bloombergu, i jači dolar, koji može dovesti do smanjene turističke potrošnje, a i politička situacija u Hong Kongu, važnom tržištu, mogla bi ih pogoršati.

Iako ga “iznad vode” drži povećana prodaja modnog nakita, na štetu “core” biznisa, upućeni smatraju da to nije dobro. – Tiffany je sinonim za luksuz, koji bi u javnosti mogao izblijedjeti poveže li ga se s mjestom na kojem se može kupiti, npr., srebrna ogrlica i (po)modne narukvice, kažu.     

>> Vaše dragocjenosti vjerojatno vrijede više nego što mislite

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.