Konstruktor

Suvlasnici se predomislili, Žderić neće dobiti Ragusu za nula kuna

Foto: Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
Suvlasnici se predomislili, Žderić neće dobiti Ragusu za nula kuna
19.09.2010.
u 19:10
Sada trojac pregovara o prodaji svog udjela (58 posto) s Ivom Kraljem, najvećim pojedinačnim vlasnikom Raguse.
Pogledaj originalni članak

Propala je, čini se, ideja trojice suvlasnika dubrovačke građevinske tvrtke Ragusa i vlasnika splitskog Konstruktora Željka Žderića da trojac iz Raguse na Žderića prenese 58 posto dionica te tvrtke za nula kuna.

Iako je prije samo neki dan Jakov Terzić, jedan od spomenute trojice, tumačio kako je prepuštanje dionica Žderiću zapravo dobar posao jer bi on mogao revitalizirati tu tvrtku (nejasno je kako kad je i Konstruktor nedavno zbog dugova državi bio u blokadi, op. a.) kojoj je prijetio stečaj, sada ispada da trojac pregovara o prodaji svog udjela s Ivom Kraljem, najvećim pojedinačnim vlasnikom Raguse. Kralj je pak javnosti poznat zbog prosvjeda radnika zbog neisplaćenih plaća u njegovu poduzeću “Dubrovnik”. Podsjetimo, početkom ožujka ove godine više je stotina radnika Građevinskog poduzeća Dubrovnik održalo prosvjed ispred upravne zgrade svog vlasnika, tvrtke PGM Ragusa. Radnici su ga optužili da dok oni na ulici gladuju, Kralj vozi BMW od milijun kuna koji mu oni otplaćuju.

Vijest o pregovorima potvrdio nam je sam Kralj, koji se protivio Žderićevu preuzimanju Raguse, dok Jakov Terzić jučer nije želio ništa komentirati, odnosno odgovoriti na pitanja zašto su odustali od posla s Konstruktorom.

Ragusi je pak prijetio stečaj zbog zahtjeva tvrtke Tetima za otvaranje stečajnog postupka, ali nakon što je Žderić ispao iz igre i ta je tvrtka odustala od pokretanja stečaja nad Ragusom. To dubrovačko građevinsko poduzeće ima 130 milijuna kuna dugova, a Kralj procjenjuje kako je Ragusina imovina, u koju spadaju razne nekretnine, betonare itd., ipak daleko vrednija od njezinih dugovanja. Iako su suvlasnici Raguse sa Žderićem imali potpisan ugovor o prijenosu dionica za nula kuna, vlasnik Konstruktora tvrdio je kako on ne preuzima Ragusu te je odbio odgovoriti na daljnja pitanja o tome.

Jednako je sada ostalo tajnovito zašto se odustalo od te ideje. U građevinskim krugovima vrtjela se informacija da Žderić navodno želi Ragusu kako bi preko nje nastavio poslovati jer bi Konstruktor gurnuo u stečaj i tako izbjegao njegove dugove.

Neki su pritom komentirali da je sa Žderićem sve moguće, a drugi su tvrdili da u tome nema logike. Za koju će pak cijenu Kralj kupiti 58 posto dionica Raguse, zasad je nepoznato jer se o njoj tek pregovara. Ideja je bila da Žderić dionice plati tek ako uspije Ragusu izvući iz dubioza..

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
kreont
14:25 21.09.2010.

Ovako nešto moguće je samo u ljepoj našoj. Žderić sve poždere pa požderat će i Vas i Raguzu i svakoga tko se toga kolača dirne.