poslovni uzlet

Što su poduzetnici mogli čuti na edukacijama u Pregradi

Što su poduzetnici mogli čuti na edukacijama u Pregradi
19.09.2014.
u 14:40
Edukacija za male i srednje poduzetnike okupila je tristotinjak gospodarstvenika.
Pogledaj originalni članak

Edukacija za male i srednje poduzetnike, koja se u sklopu Poslovnog uzleta Pregrada, održala u tom gradu u Krapinsko-zagorskoj županiji, okupila je 300-injak gospodarstvenika.

Ukupno je održano 12 edukacijskih seminara u četiri reprezentativna prostora u Pregradi. Među najposjećenim edukacijama bile su Mogućnost financiranja ruralnog turizma iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD) predavača Žakline Jurišić iz HGK te ona o internet stranicama u današnjem poslovanju i izgradnji web prisutnosti kao i oglašavanju na Googleu, a o čemu su govorili Dragan Jeličić i Željka Omeragić iz Styrije, odnosno iz 24sata. Nikola Nikšić iz Hrvatske udruge poslovnih savjetnika držao je edukaciju na temu Upravljanje potraživanjima od kupaca, njihovom zaštitom i naplatom.

O Cloud uslugama i kako povećati produktivnost korištenjem takvih usluga, ponajprije Microsoft Officea 365, govorili su Krešimir Jusup iz HT-a te Tomislav Bronzin iz Citusa. Kako je većina gostiju u Pregradi bila iz sektora malog i srednjeg poduzetništva te obrta, većini njih je bilo zanimljivo predavanje o mogućnostima financiranja i kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva, a o čemu su govorili Marijana Oreb iz HAMAG BICRO-a, Jadranka Mršić Hebrang iz HBOR-a i Nevenka Cerovečki iz PBZ-a. Ana Jelidžić iz Styrije je držala predavanje organizaciji call centra i prodajnih timova te kako povećati njihovu efikasnost.

Bojan Rodik iz 24 sada je educirao poduzetnike o važnosti društvenih mreža. U Pregradi je održano i predavanje Kako koristiti e-alate za procjenu svojeg poslovanja i poboljšanje konkurentnosti, a o čemu su govorili Leszek Jakubowski i Monika Begović iz Zagorske razvojne agencije (ZARA).

Tijana Šimek i Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). O idealnim transportno-logističkim rješenjima i prednostima outsourcing skladišnog poslovanja govorila je Alma Suhić iz Gebrüder Weissa. Tu je bila i edukacija Kako učinkovito komunicirati s klijentima o čemu je govorila Vesna Čuček.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.