Tržišta kapitala

Snažan pad cijena dionica na američkom Wall Streetu

Foto: AFP
Snažan pad cijena dionica na američkom Wall Streetu
21.05.2010.
u 07:26
Dionički indeks Dow Jones pao je za 376,36 bodova, odnosno 3,6 posto, na vrijednost od 10,068 bodova.
Pogledaj originalni članak

Neizvjesnost europskog gospodarskog oporavka i rast vrijednosti američkog dolara koji bi prema mišljenju analitičara moglo usporiti globalni ekonomski oporavak uzrok su snažnog pada cijena dionica na američkom Wall Streetu.

Posebno su pale cijene dionica s velikom međunarodnom izloženošću.

Dionički indeks Dow Jones pao je za 376,36 bodova, odnosno 3,6 posto, na vrijednost od 10,068 bodova. Prošireni Standard & Poor's indeks 500 izgubio je 43,46 bodova, ili 3,9 posto, došavši na 1,071.59 bodova, dok je tehnološki Nasdaq indeks zabilježio pad od 94,36 bodova, odnosno 4,1 posto, na 2,204.01 bodova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OB
-obrisani-
14:42 21.05.2010.

Jasno sam rekao da je potreban pad burze za oko 50 % da bi se privreda koliko toliko stabilizirala. Na zalost niti to nece previse pomoci posto je potrebno unistiti 100 % derivativa (( sada u svijetu $1.1 kvadrilijun.( nominalne vrijednosti).......... molim lijepo ....da mi netko ne bi opet prigovorio....u svojim napisima uvijek upotrebljavam americku terminologiju)) i barem 50 % hedge fondova. To se naravno nece dogoditi ,posto tim nacinom banda zaradjuje teske bilijune bez da privredjuje ista

OB
-obrisani-
15:00 21.05.2010.

A iz kojeg to razloga Hrvatska Narodna Banka ne kreira SAV SVOJ NOVAC   ?????????????????????????????????????????( sve ostale banke treba nacionalizirati) Posudjujemo novac od MMF-a i na to placamo multiplicirane kamate. Iz kojeg razloga taj isti novac ne kreiramo sami ,i posudimo ga nasim manjim bankama ,zupanijama,gradovima poduzetnicima i osobama sa istim eksponencijalnim kamatama. Za nekoliko godina sav vanjski dug bi bio otplacen ..... eeeeeeeeeeee da kad bi nasi politicari imali muda( i ne samo nasi).... Nije li krajnje vrijeme da se kaze \"internacionalnim\" banksterima ...DOSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
15:08 21.05.2010.

Privredni krah je proizveden od nase strane za goye, vrlo jednostavnim nacinom; POVLACENJEM NOVCA IZ OPTICAJA ( Protocols of Zion,20)A kako to da, recimo, Rothschild-ovi prolaze bez posljedica???Njihova imovina se procjenjuje na oko $ 500 trilijuna ,sto je otprilike 50 % vrijednosti cijelog svijeta...ha,ha,ha nemojte se brinuti ,to je samo SLUCAJNOST..... Baron David de Rothschild( nedavno u Dubai-u):” Moglo bi se reci da mi imamo bolji uvid nego ostali”…..ha,ha,ha…bolji uvid!!! Denis Healey( nekadasnji britanski minister obrane):” Veliki svijetski dogadjaji se ne dogode slucajno.Oni su namjerno nacinjeni,orkestrirani od onih koji pod svojom kontrolom imaju novac”