ruše koncept

Šire biznis: Ikea će graditi povoljne, a luksuzne hotele diljem Europe

Foto: Srđan Hebar/VLM
Šire biznis: Ikea će graditi povoljne, a luksuzne hotele diljem Europe
15.08.2012.
u 08:32
Poznati proizvođač namještaja gradit će hotele koji nude luksuzan smještaj po povoljnim cijenama
Pogledaj originalni članak

Svjetski poznati proizvođač namještaja Ikea planira izgraditi više od 100 povoljnih hotela diljem Europe, prenosi CNN. Hoteli neće koristiti Ikeino ime, niti će ih Ikea voditi - za to će biti zadužena poznata hotelijerska tvrtka, otkrio je direktor dobro upoznat s planovima.

U švedskoj tvrtki planiraju graditi hotele u zemljama gdje već posjeduje nekretnine, poput Velike Britanije, Nizozemske i Poljske, ali i na novim tržištima kao što je Njemačka.

- Tijekom sljedećih nekoliko tjedana objavit ćemo lokaciju našeg hotela u Njemačkoj. Pregovaramo s hotelijerima kako bismo hitro implementirali naš koncept - izjavio je Ikein direktor u odjelu za nekretnine Harald Müller.

Ikea planira graditi takozvane "budget" hotele, koji nude luksuzan smještaj po povoljnim cijenama. Riječ je o jednom od najbrže rastućih sektora u toj industriji, a među najpoznatijim tvrtkama u njemu je Motel One iz Münchena, koja u Njemačkoj posjeduje 39 hotela s više od 8500 soba, a planira ući i na tržište drugih europskih zemalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

OB
-obrisani-
09:38 15.08.2012.

Ovo je super rijesenje za rvate jer rvacka je od pamtivijeka bila turisticka zemlja za proleteriat europe.

Avatar WindFucker
WindFucker
09:56 15.08.2012.

Ova je vijest stara barem 6 mjeseci...

UK
Ugo Kajvez2
08:46 15.08.2012.

Moja rodbina koja živi "vani" u europi za ikea-ju veli da nisu oni više bog zna kaj, ....... idu putem benettona .............