svijetli primjer

Samo godinu dana nakon stečaja Jadran podmirio 50% tražbina

Foto: Boran Filić/PIXSELL
Samo godinu dana nakon stečaja Jadran podmirio 50% tražbina
02.02.2015.
u 18:20
Kralježnica crikveničkog turizma za sobom ima uspješnu sezonu i pokrenute investicije od nešto iznad 20 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Godinu dana od završetka stečaja crikvenička hotelska kuća Jadran, koja je godinama punila novinske stupce zbog 700 milijuna kuna gubitaka, neisplate plaća radnicima, blokiranog računa itd, osovila se na noge. Kralježnica crikveničkog turizma za sobom ima uspješnu sezonu, podmirenih gotovo polovicu dugova prema bivšim i sadašnjim radnicima, novi kolektivni ugovor i pokrenute investicije od nešto iznad 20 milijuna kuna.

Problemi u toj hotelskoj kući gomilali su se dva desetljeća, a sada im je uspjelo u godinu dana podmiriti gotovo 50 posto tražbina, ukupno više od 14 milijuna kuna, iako su stečajnim planom za to dobili pet godina. Također, podsjetili su priopćenjem iz te tvrtke, uspjeli su vratiti i vlasništvo nad autokampom Selce i turističkim naseljem Kačjak, koji su dan prije otvaranja stečaja izdvojeni iz sastava Jadrana.

- Iza nas je uspješna godina, no ne stajemo na tome. Nastavljamo s ulaganjima. U tijeku je izgradnja novih parcela za mobilne kućice u auto kampu Selce, a ulagat ćemo i hotele Omorika, Kaštel i Varaždin. Zahvaljujući trudu svih zaposlenika uspjeli smo ne samo izaći iz stečaja nego i osigurati siguran posao za sve zaposlene i modernizaciju. želimo vratiti negdašnji ugled našoj kompaniji - kaže Dino Manestar, predsjednik Uprave crikveničkog Jadrana d.d. 

>>Crikvenički Jadran zapošljava 300 sezonaca

>>Crikvenički Jadran u prvom polugodištu ostvario 7% više prihoda

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.