Drvna industrija

S domaćim brendovima namještaja na svjetsko tržište

Foto: Dragutin Šantoši
S domaćim brendovima namještaja na svjetsko tržište
15.12.2009.
u 14:52
Projekt "Drvo je prvo" otvara nove prilike dizajnerima i drvoprerađivačima. Uz pomoć Udruge dizajnera i HGK pokušavamo stvoriti nove brendove na domaćem, ali i stranom tržištu.
Pogledaj originalni članak

VIROVITICA – U organizaciji HGK, Županijske komore Virovitica danas su u poznatoj drvoprerađivačkoj tvrtki "Tvin" održani razgovori između nagrađenih autora – dizajnera, proizvođača namještaja i predstavnika ministarstva te lokalne samouprave. U okviru projekta "Drvo je prvo" HGK je raspisao natječaj za izradu idejnoga arhitektonskog rješenja tipskog dječjeg vrtića drvene konstrukcije u provedbi UHA-e i HDD-a. Svi radovi predstavljeni su na sajmu "Ambienta" u studenom ove godine.

– Bez mladih kadrova, razvoja, ali i bez pomoći ministarstva, ne možemo u krizi dalje. Prilika je ovo da se uspostave novi oblici suradnje između dizajna i proizvodnje. Prije 15 godina mladi dizajneri otvorili su nam put za proizvodnju uredskog namještaja, a sada uz pomoć Udruge dizajnera i HGK pokušavamo stvoriti nove brendove na domaćem, ali i stranom tržištu. Ova je akcija hvalevrijedna, ali sada i ministarstvo treba učiniti svoje da na natječaju uvjet ne bude samo najniža cijena nego i kvaliteta. Ako se ovako nastavi, uvozit će se jeftini češki namještaj, a mi možemo Europi pokazati da imamo vrijednog čovjeka koji zna i može napraviti kvalitetan proizvod - izjavio je Ivan Slamić, predsjednik HGK, Županijske komore Virovitica i direktor "Tvina" ističući da drvna industrija ima pamet, znanje, tehnologiju, pa i cijenu s kojom može na svjetsko tržište.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.