Autoindustrija

Renault prekida proizvodnju clija 4 u Sloveniji i Španjolskoj

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Renault prekida proizvodnju clija 4 u Sloveniji i Španjolskoj
14.01.2010.
u 11:59
S obzirom na to da se tvrtka našla pod jakim pritiskom francuske vlade, zbog najava premještanja proizvodnje clija 4 iz Francuske u Tursku, sve je izglednije da će se u matičnoj zemlji proizvodnja ipak nastaviti.
Pogledaj originalni članak

Francuski proizvođač automobila Renault prekinut će proizvodnju modela clio 4 u Španjolskoj i Sloveniji, izvijestio je izvršni direktor tvrtke Patrick Pelata nakon razgovora s ministrom industrije Christianom Estrosijem. No, kako se tvrtka našla pod jakim pritiskom francuske vlade, zbog najava premještanja proizvodnje clija 4 iz Francuske u Tursku, sve je izglednije da će se u matičnoj zemlji proizvodnja ipak nastaviti.

Pelata je naime izjavio kako još nije donesena konačna odluka o otvaranju pogona u Turskoj, ali bez obzira na odluku o eventualnoj proizvodnoj liniji u Turskoj, nastavlja se i proizvodnja u Flinsu pokraj Pariza, kazao je.

Kako su već izvještavali francuski mediji, francuska vlada želi spriječiti proizvodnju novog Renaultova modela u inozemstvu kako bi sačuvala radna mjesta u Francuskoj u uvjetima oporavka gospodarstva od krize. Francuska država vlasnik je 15-postotnog udjela u Renaultu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
22:42 14.01.2010.

Vidite Janezi, Vi nećete nas,a vas neće drugi.

JO
josip67
02:54 15.01.2010.

Baš ste cvijetke!!! 1. Renault Clio 4 proizvodnja štarta 2013 2. Renault Clio 3 proizvodi se u Fr. i Turskoj 3. Renault Clio 2 proizvodi se u Fr. i Slo. u malim brojkama 4. Zaustavljanje proizvodnje Clio 2 planirano je za 2013 5. V Slo. več ovog ljeta štarta proizvodnja novog modela sa kodnim imenom X33 6. U Slo. tvrdka več sada radi 24h u 3 smjene. Mislim, stvarno ste cvijetke!!!

OB
-obrisani-
14:44 14.01.2010.

Ovo je nedopustivo! Kako mogu Francuzi prekinuti proizvodnju četvorke u jednoj uljuđenoj Sloveniji, članici Eu-a. Kao što je poznato,Slovenija ima povijesno pravo na R4-e, tj po njihovom \"katrica\".I sad se tu nađu Francuzi, koji to povijesno pravo negiraju.Gdje je tu pravičnost? Janezi na referendum!