Rezultati

RBA ostvarila neto dobit od 354 milijuna kuna

Foto: Željko Hladika
RBA ostvarila neto dobit od 354 milijuna kuna
30.10.2010.
u 11:57
Dobit prije oporezivanja RBA u prvih je devet mjeseci 2010. iznosila 434 milijuna kuna, čak 11 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit manja 9 posto.
Pogledaj originalni članak

Dobit prije oporezivanja Raiffeisenbank Austrije (RBA) u prvih je devet mjeseci ove godine iznosila 434 milijuna kuna, čak 11 posto više nego u istom razdoblju lani, što je posljedica . manjih troškova rezerviranja za rizike, objavljeno je u financijskom izvješću kompanije Zagrebačkoj burzi. Neto dobit banke u prvih devet mjeseci iznosila je 354 milijuna kuna, što je na godišnjoj razini manje za devet posto.

Troškovi rezerviranja iznosili su 243 milijuna kuna, dok su u lanjskih prvih devet mjeseci iznosili 309 milijuna kuna. Banka je pojačala aktivnosti za naplatu dospjelih potraživanja i naplatu iz preuzetih kolaterala. Daljnji rast gubitaka na rezerviranjima za rizike, upozoravaju iz RBA, ovisi prvenstveno o kretanju realnih prihoda građana i o poslovanju i likvidnosti pravnih osoba, klijenata banke. Usto, i dalje traje i zastoj u realizaciji investicijskih projekata što će zadržati rizičnost projektnog financiranja na visokoj razini.

Neto prihod od kamata RBA u prvih devet mjeseci ove godine povećani su za 15,6 posto, na 929 milijuna kuna, a neto prihod od provizija i naknada veći je za 3,4 posto i iznosi 270,7 milijuna kuna. Imovina banke u prvih devet mjeseci smanjena je za 515 milijuna kuna odnosno za 1,3 posto i iznosi 38,9 milijardi kuna.

Dobit RBA grupe prije oporezivanja u prvih devet mjeseci 2010. godine iznosila je pak 499 milijuna kuna, što je za 28,7 posto više nego u istom razdoblju 2009.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
ZAGIMAN
18:57 30.10.2010.

1990. hrvatska lisnica u hrvatskom džepu i hrvatska puška na hrvatskom ramenu... 2010. prazna hrvatska lisnica u praznom hrvatskom džepu, lova u Njemačkoj, Italiji, Austriji ... , hrvatska puška na hrvatskom ramenu u Afganistanu ... evo vam vaše Rvacke, stoko sitnog zuba (by krivousti general UDBA-e) I tako se tisućljetni san za 20 godina pretvorio u noćnu moru ...