banke

RBA dobila kredit od 30 milijuna eura od DEG-a

Foto: Željko Hladika
RBA dobila kredit od 30 milijuna eura od DEG-a
19.03.2010.
u 15:12
Kredit će biti iskorišten za potporu i razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. DEG je članica bankovne grupe KfW koja financira ulaganja privatnih tvrtki u tranzicijske zemlje i zemlje u razvoju.
Pogledaj originalni članak

Raiffeisenbank Austrija dobila je kredit od 30 milijuna eura od podružnice njemačkog DEG-a (Deutsche Investitions und Entwicklungsgesellschaft MBH) za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. Kredit je odobren na sedam godina.

- Ovaj kredit prvog reda još je jedan dokaz dugoročne obveze Raiffeisen Internationala i DEG-a prema regiji jugoistočne Europe. Odobravajući dodatna sredstva za Raiffeisen banku u Hrvatskoj za važan segment malog i srednjeg poduzetništva, ova transakcija također pomaže jačanju bankovnog sektora u Hrvatskoj i pomaže ekonomiju države - izjavio je povodom sklapanja ugovora Herbert Stepic, predsjednik uprave Raiffeisen Internationala.

DEG je članica bankovne grupe KfW koja financira ulaganja privatnih tvrtki u tranzicijske zemlje i zemlje u razvoju. Kao jedna od najvećih institucija za financiranje razvoja u Europi, DEG pomaže privatne poslovne strukture kako bi doprinijela održivom ekonomskom razvoju i poboljšanju uvjeta života.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BO
bomba
15:27 19.03.2010.

Samo 30 milijuna. Koliko mislite za 7 godina sa tih 30 izmusti iz RH?