Tjedni pregled

Rast zabilježilo čak 65 fondova

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Rast zabilježilo čak 65 fondova
20.01.2014.
u 16:51
Od 33 dioničkih fondova, 26 ih je porasla a naviše je vrijednost uvećana fondu Capital Two, za 2,30 posto, koji je postao i dobitnik tjedna
Pogledaj originalni članak

Od ukupno aktivna 74 fonda u proteklom tjednu je 65 fondova poraslo. U minusu je tjedan završilo samo devet fondova. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,30 do -1,18 posto. Sedam fondova je raslo za više od jedan posto, dok samo jedan bilježi pad veći od jedan posto, javlja portal hrportfolio.hr.

Od 33 dioničkih fondova, 26 ih je porasla a naviše je vrijednost uvećana fondu Capital Two, za 2,30 posto, koji je postao i dobitnik tjedna. Slijede Fima Equity s tjednim rastom od 2,19 posto i KD Victoria koji je porastao za 2,12 posto. U grupi dioničkih fondova najveći pad zabilježio je fond PBZ I-Stock (-1,18%) te postao gubitnik tjedna, a s padom od -0,95 posto slijedi Ilirika JIE.

Kod mješovitih fondova je od ukupno njih 13, u proteklom tjednu jedanaest fondova poraslo. Allianz Portfolio je među njima ostvario najveći tjedni rast od 1,51 posto. Slijedi ICF Balanced s rastom od 1,14 posto. Samo su dva mješovita fonda pala, a najviše NETA Emerging Markets Balanced s tjednim minusom od 0,57 posto a slijedi HPB Global koji bilježi minimalni pad od 0,04 posto.

Obveznički fondovi ponovno bilježe odličan tjedan, naime treći tjedan uzastopno je svih osam poraslo, a najviše Erste Adriatic Bond za 0,29 posto a slijedi Erste Bond s rastom od 0,22 posto.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>ZSE: Crobex je rastao šesti uzastopni tjedan

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.