Kako je sve počelo

Prvi proljetni sajam održan je 1998. godine, a danas je vodeći u zemlji

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Prvi proljetni sajam održan je 1998. godine, a danas je vodeći u zemlji
18.03.2019.
u 17:00
Sajam je prepoznat od strane raznih inozemnih delegacija, izlagača i posjetitelja, pa mu je već drugu godinu zaredom dodijeljena bonitetna ocjena AAA
Pogledaj originalni članak

Proljetni Bjelovarski sajam, koji se ove godine održava od 29. do 31. ožujka ima dugu tradiciju i povijest, a zahvaljujući kontinuiranom ulaganju u kvalitetu i ponudu postao je jedan od ključnih sajmova u Hrvatskoj.

- Sredinom veljače 1998. godine donesena je odluka o pokretanju Proljetnog sajma. Iako su mnogi tada bili skeptični da će se u kratkom roku moći obaviti sve pripreme, Sajam je ipak, uz podršku županijskih i gradskih dužnosnika, održan 3. i 4. travnja -  prisjeća se početaka Davorin Posavac, direktor sajma.

Tada je na sajmu nastupilo 57 izlagača, a održana je i aukcijska prodaja visoko kvalitetnih junica. S godinama, broj zainteresiranih izlagača za izlaganjem na Proljetnom sajmu drastično se povećavao pa su se time povećavali, odnosno proširivali i dodatni kapaciteti za izlaganje.

- Prepoznat je i od strane raznih inozemnih delegacija, izlagača i posjetitelja. Svojim rastom, Proljetni sajam je poprimio oblik međunarodnog, te se pozicionirao na prvo mjesto sajmova u Hrvatskoj - pohvalio se Posavac.

Na prošlogodišnjem sajmu bilo je oko 400-tinjak izlagača na prostoru od preko 80.000 kvadrata, a sajam je posjetilo više od 40.000 posjetitelja.

- Koliko smo bili uspješni prošle godine, dokazuje to da nam je dodijeljena bonitetna ocjena AAA i to već drugu godinu za redom. Poslovanje Bjelovarskog sajma dobilo je najviše ocjene, pozitivnu i sigurnu procjenu rada za narednih 12 mjeseci. Svrstani smo u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok tvrtkama iz Europske unije -  kaže Posavac.

Na Proljetnom sajmu će ove godine izlagati kompanije, udruge i proizvođači koji su svojim poslovanjem zauzeli visoko mjesto u segmentu poljoprivrede.

- S obzirom na to da smo dodatno uredili i proširili izložbeni prostor, odnosno podigli smo ga na veću razinu, ove godine očekujemo još veći broj izlagača i posjetitelja, veću i kvalitetniju ponudu izložaka i ponudu naših izlagača, povećanje direktne prodaje na sajmu, te još više dogovorenih poslovnih suradnji - poručuje Posavac.

Sadržaj omogućio Bjelovarski sajam

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr