ŽELJEZNICA

Prugama prevezeno manje putnika, a više robe

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Prugama prevezeno manje putnika, a više robe
15.09.2014.
u 08:00
U prijevozu roba, u drugom tromjesečju ostvaren je rast od 10% u odnosu na prvi kvartal
Pogledaj originalni članak

Na tržištu željezničkih usluga prevezeno je 2% manje putnika, nego u prethodnom tromjesečju, a broj prevezenih putnika u usporedbi s drugim tromjesečjem 2013. manji za 12%, podaci su HAKOM-a.

U prijevozu roba, u drugom tromjesečju ostvaren je rast od 10% u odnosu na prvi kvartal, što je ipak 3% manje od istog razdoblja lani.

Istodobno, broj prijeđenih putničkih kilometara veći je za oko 7%, dok je u odnosu na isto razdoblje prošle godine manji za 5 posto.

>> Prihodi od mobilne telefonije pali 27 posto

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

K2
kritičar_2
18:06 17.09.2014.

Sa ovakvom poslovnom politikom , za tri godine,HŽ će se zvati Zagrebačke željeznice,s obzirom koji majmuni od menadžera upravljaju sustavom.Subotom,na relaciji,Vinkovci-Županja voze dva para vlaka-pazite sad ovo:u 15 30 i 19 30 sa povratkom u 16 25 i 20 20.Vjerojatno računaju na skupinu političara i poslovnjaka koji se vraćaju sa napornoga rada u metropoli.

CH
chanchir
16:09 15.09.2014.

ko ce putovat s ovim kamikazama