ANALIZA LJUBICE GATARIĆ

Prijete masovni bankroti zbog rasta kamata, Europa dogodine ide u recesiju? Evo što čeka Hrvatsku

Foto: REUTERS
Prijete masovni bankroti zbog rasta kamata, Europa dogodine ide u recesiju? Evo što čeka Hrvatsku
02.08.2022.
u 14:00
Na valu dobre turističke sezone i vjetra u leđa koji je došao s odlukom o pristupanju europodručju, domaća ekonomija u ovim vrućim ljetnim danima uglavnom bilježi dobre rezultate. Zaposlenost testira nove rekorde, slično kao i potrošnja, a da nije inflacije, Hrvatska bi se mogla prikazivati kao mirna oaza skrivena od olujnog mora. No daleko smo od mira jer inflacija ima dva lica, rast cijena diže prihode turističkog sektora i proračuna, no unosi veliku nesigurnost u poslovanje, smanjuje standard svih slojeva stanovništva, a preko hrane najviše udara na siromašnije.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
INTERVJU

Tko je Duda Balje, bošnjačka zastupnica u kosovskom parlamentu koja je ustala protiv inicijative premijera Kurtija

Moj je stav od početka bio javan i taj stav sigurno neću mijenjati. Imam stranku koja je protiv toga i, na kraju krajeva – ja zastupam Bošnjake, koji su ne 95, nego u 99,9 posto slučajeva protiv ovoga. Posao mene kao zastupnika je da predstavljam svoju zajednicu, a ona je protiv toga. Dakle, kakav god mehanizam premijer upotrijebio protiv mene, ja ću zadržati svoj stav do kraja.

Životni intervju: Branko Ivanda

Pristao sam snimiti film o suđenju Titu tek kad su mi zaprijetili da u suprotnom više neću snimiti ni kadra

Dulje od pola stoljeća režira igrane filmove i drame, kazališne predstave i dokumentarne emisije, a za svoj rad nagrađivan je na najvažnijim svjetskim i domaćim festivalima. Govori o svome odrastanju u Splitu, studentskim danima u Zagrebu, suradnji s Radom Šerbedžijom, Zrinkom Cvitešić, obiteljskoj tragediji Za snimanje 'Bombaškog procesa' imao sam uvjete kakve rijetko imaju i američki režiseri, a kada sam prvi put vidio Šerbedžiju, znao sam da će biti veliki glumac

ŽIVOTNA ISPOVIJEST

Vlado Kalember: 'Pitali su me držim li glavu u frižideru, pričali su da imam rak, pa čak i da sam se objesio'

Nakon 12 godina, Kalember i njegova grupa Srebrna krila objavljuju novo studijsko izdanje, “Opasno je ljubit ženu”. Posljednji album naziva “2012” izašao je te iste godine. Novi album dolazi uz najavnu pjesmu istog naziva za koju je snimljen i objavljen novi spot.  Kalember je bio u braku s violončelisticom Anom Rucner s kojom je ostao u dobrim odnosima. Vlado se u intervjuu prisjetio brojnih bogatih detalja iz svoje karijere.



Komentari 36

BE
Belkanto
15:17 02.08.2022.

Prica mi kolega da je dans bio u saborskom restoranu i da su tamo od 1. kolovoza porasle cijene obroka hrane i da glavno jelo s prilogom umjesto dosadašnjih 15 kuna saborski zastupnici plaćaju tri kune više, odnosno 18 kuna. Dnevni prilog u saborskom restoranu sada košta 10 kuna (prije je cijena bila 9 kuna), dnevna juha je 5 kuna (prije 4 kune), za desert se plaća 5 kuna (4 kune), a cijena salate je 4 kune (3 kune). Kazem mu ja da je to stvarno lijepo od strane saborskih zastupnika da se solidariziraju sa napacenim hrvatskim pukom, dok ja odmaram na jadranu i besramno klopam pizu za 400 kuna!

DU
Deleted user
14:38 02.08.2022.

U Hrvatskoj se ništa neče dogoditi kako znamo pa cjeli sabor i vlada su na godišnjem nema brige

GE
geler203
16:01 02.08.2022.

Za početak Lagardovu i Van Der objesiti za noge na sred Bruxellesa i ostaviti da vise bar šest mjeseci.