TUŽNA VIJEST

Preminuo je Mladen Hrgarek, jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
17.09.2022.
u 15:11
Nakon duge i teške bolesti umro je Mladen Hrgarek (63), osnivač Madison Consultinga.
Pogledaj originalni članak

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti u 63. godini života preminuo Mladen Hrgarek, istaknuti hrvatski stručnjak za odnose s javnošću. Hrgarek je bio osnivač, vlasnik i glavni direktor Madison Consultinga, jedne od najstarijih domaćih agencija za PR i strateško komuniciranje. Hrgarek je bio pionir hrvatske scene za odnose s javnošću, jedan od osnivača HUOJ, hrvatskog nacionalnog udruženja za odnose s javnošću.

Karijeru je započeo kao novinar Hrvatskog radija 1985. godine, gdje se zadržao do 1993. kada je s pozicije dopisnika iz Bruxellesa prešao u farmaceutsku kompaniju Plivu na poziciju direktora za korporativne komunikacije. Bio je član tima koji je vodio inicijalnu javnu ponudu dionica Plive na burzi u Londonu. Još tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća obavljao je savjetničke poslove za niz državnih institucija, bio je direktor u Globus grupi, a 1999. godine osnovao je Madison Consulting. Radeći kao savjetnik na nizu korporativnih preuzimanja profilirao se u vodećeg stručnjaka za starteško i krizno komuniciranje u Hrvatskoj i regiji.

Foto: Privatni album

Tijekom bogate poslovne karijere Hrgarek je bio i izvršni potpredsjednik za odnose s investitorima i komunikacije u Mitchell Madison grupi u New Yorku te šaf ureda za srednju i istočnu Europu American Broadcastinga.

Hrgarekov Madison Consulting niz je godina bio savjetnička agencije SDP-a, još od vremena Ivice Račana. Suradnja je prekinuta sredinom premijerskog mandata Zorana Milanovića 2014. godine.

Mladen Hrgarek magisterirao je međunarodno pravo na kalifornijskom sveučilištu UCLA, a stekao je i titulu MBA na Sveučilištu Pennsylvania, Wharton School of Business. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.