ODLAZAK

Preminuo György Mosonyi, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a

Foto: 'zeljko grgurinovic'
Preminuo György Mosonyi, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a
30.05.2018.
u 20:11
György Mosonyi pridružio se MOL-u 1999. godine kao predsjednik Uprave i član Upravnog odbora.
Pogledaj originalni članak

MOL Grupa priopćila je da je György Mosonyi, predsjednik Nadzornog odbora MOL-a i bivši potpredsjednik nadzornog odbora INA-e, preminuo u dobi od 69 godina, a nakon dugotrajne borbe s teškom bolesti.

Mosonyi je započeo svoju profesionalnu karijeru kod prethodnika MOL-a, ÁFOR-u. Pridružio se predstavništvu tvrtke Shell International Petroleum Co. u Mađarskoj kao stručnjak 1974. godine, a 1986. postao je njihov direktor trgovine. Od 1994. do 1999. bio je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Shell Hungary Rt. Tijekom tog mandata imenovan je 1997. godine i predsjednikom Shellove regije srednje i istočne Europe.

György Mosonyi pridružio se MOL-u 1999. godine kao predsjednik Uprave i član Upravnog odbora. MOL kao najveća tvrtka sa sjedištem u Mađarskoj postala je istinski multinacionalni igrač tijekom njegovog mandata na čelu Uprave koji je trajao do 2011. godine.

Nakon što je odstupio s položaja predsjednika Uprave, nastavio je intenzivno sudjelovati u poslovanju MOL-a predsjedavajući njegovim Nadzornim odborom sve do svoje smrti.

MOL grupa, mađarska poslovna zajednica i regionalni energetski sektor izgubili su istaknutog dionika poslovnog života. Mosonyi je također bio predsjednik Mađarske gospodarske komore i obnašao je razne dužnosti u predsjedništvu Mađarske udruge za zajednička ulaganja. Od travnja 2012. obnašao je i funkciju člana Upravnog odbora Magyar Telekom Plc.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
MOL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
zgada Ine,Ina
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
INA
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
ina, zgrada

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.