Đuro Đaković

Potpisan socijalni sporazum, ali 200 radnika ipak ostaje bez posla

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Potpisan socijalni sporazum, ali 200 radnika ipak ostaje bez posla
05.11.2014.
u 15:26
Prema riječima predsjednika Uprave Tomislava Mazala, cilj promjena je prilagoditi se uvjetima na tržištu, osigurati održivost poslovanja i time očuvati što veći broj radnih mjesta
Pogledaj originalni članak

Đuro Đaković i Sindikat metalaca Hrvatske potpisali su danas Socijalni sporazum nakon donošenja odluke o dokapitalizaciji. Sporazumom se uprava obvezala da će zadržati sve radnike potrebne za ispunjenje plana i strategije restrukturiranja, da će kontinuirano raditi na poboljšanju radnih uvjeta te da će zadržati najmanje postojeću razinu prava zaposlenika.

Prema riječima predsjednika Uprave Tomislava Mazala, cilj promjena je prilagoditi se uvjetima na tržištu, osigurati održivost poslovanja i time očuvati što veći broj radnih mjesta.

- Proteklih nekoliko godina pokušali smo s blažim i manjim promjenama, no one nisu dale rezultata. Zato moramo napraviti značajnije prilagodbe u poslovanju kako bismo podigli konkurentnost za izvozna tržišta, koja su jedina šansa za novi rast i razvoj – rekao je Mazal. Unatoč tumačenju sindikata kako će sada i oni zajedno s upravom odlučivati o broju radnika, Mazal je naglasio kako plan o otpuštanju 200 radnika ostaje na snazi, a sa sindikatom će se dogovarati samo o njihovim imenima. Na upit jesu li nakon donošenja odluke o restrukturiranju ugovoreni neki novi poslovi, Mazal je odgovorio kako do završetka procesa dokapitalizacije o tome ne može javno govoriti.

>> Tomislav Mazal: Đuro Đaković sam će tražiti tržište

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.