Iskustvo zlata vrijedi 2015.

Poslovni dnevnik pruža mladima 
s invaliditetom priliku za posao

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Poslovni dnevnik pruža mladima 
s invaliditetom priliku za posao
21.04.2015.
u 09:00
Projekt bi ove godine trebao biti još uspješniji
Pogledaj originalni članak

I u ove godine nastavlja se društveno odgovoran projekt Iskustvo zlata vrijedi 2015., što ga je Poslovni dnevnik pokrenuo da bi proširio svijest o zapošljavanju osoba s invaliditetom i omogućio stjecanje radnog iskustva mladima s invaliditetom. Zahvaljujući projektu lani su na praksi bila 22 studenta s invaliditetom, petero je nakon prakse dobilo posao, a zahvaljujući i novoj zakonskoj regulativi ovogodišnji projekt mogao bi donijeti još bolje rezultate, istaknuli su jučer na konferenciji za novinare organizatori i partneri projekta Iskustvo zlata vrijedi. Projekt su i ove godine podržali Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Partneri su Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske SOIH i Udruga Zamisli.

– Cilj je pomoći mladima s invaliditetom koji nakon studija imaju velik problem sa zapošljavanjem i stjecanjem prvog radnog iskustva. U tome smo uspjeli, i ove godine pokušat ćemo mijenjati društvenu svijest među našim poslodavcima koje pozivamo, jednako kao i studente, da se uključe u projekt – istaknuo je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika, na konferenciji u Veleučilištu Baltazar u Zagrebu.

Uspjeh projekta jamči i novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koji je uveo kvote zapošljavanja osoba s invaliditetom, odnosno zamjenske kvote u vidu stipendiranja studenata, a ako poslodavci to nisu u mogućnosti, trebaju uplaćivati naknadu za rehabilitaciju ili zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Prijave za projekt Iskustvo zlata vrijedi traju do 1. lipnja, bez ograničenja u broju prijavljenih osoba i poslodavaca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TH
than
10:57 21.04.2015.

Dobro je onaj invalid jucer rekao. Posla jednostavno nema. Da ima, niti invalidima ne bi bilo toliko tesko pronaci posao. Sve je ovo preljevanje iz supljeg u prazno. Jedino sto oni koji nisu u invalidnoj skupini mogu otici van, tako da dobijemo zaposlenog invalida i covjeka koji je otisao van. Jos, ako povuce cijelu obitelj. Kako god okrenes nikako ne valja, ali glavno da se preljeva iz supljeg u prazno umjesto da se konkretno radi na reformama u drzavi.