Nekadašnji div

Pokrenuta predstečajna nagodba nad Varteksom

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pokrenuta predstečajna nagodba nad Varteksom
05.02.2013.
u 13:36
Prvo ročište bit će održano 19. ožujka u 10 sati u Kongresnoj dvorani Velesajma
Pogledaj originalni članak

Nad “sjenom” Varteksa, nekadašnjeg tekstilnog diva iz Varaždina, Fina je otvorila postupak predstečajne nagodbe, koju su iz kompanije zatražili 20. studenog. Odlučilo je tako Nagodbeno vijeće u Zagrebu te po “špranci” pozvalo vjerovnike, osim vjerovnika prioritetnih tražbina, da u roku od 30 dana Nagodbenom vijeću prijave svoje tražbine. Također, razlučni i izlučni vjerovnici pozvani su da Vijeće obavijeste o “svojim pravima, pravnoj osnovi razlučnog, odnosno izlučnog prava i dijelu imovine dužnika na koju se odnosi njihovo razlučno odnosno izlučno pravo”.

Naravno, i dužnici, kojih ima podosta, pozvani su da vrate dugove tekstilnoj kompaniji.

Prvo ročište bit će održano 19. ožujka u 10 sati u Kongresnoj dvorani Velesajma.

Podsjetimo, 14. prosinca Nagodbeno vijeće zatražilo je od Varteksa dopunu dokumentacije za otvaranje postupka predstečajne nagodbe. Dostavljenom dokumentacijom očito su bili – zadovoljni. Varteks je, naime, tijekom siječnja dostavio izvješće o financijskom stanju i poslovanju, planove operativnog i financijskog restrukturiranja, mišljenja revizora...  

>> Slamka spasa za Varteks: Država bi trebala postati djelomični vlasnik

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.