Poduzetnici povećali prihode, posebno one u inozemstvu

Poduzetnici povećali prihode, posebno one u inozemstvu

03. 09. 2018. u 14:15
Pozitivan trend rasta zaposlenosti nastavljen je i u 2017. kada je bilo 4,6 posto više zaposlenih u županiji

Poduzetnici s područja Krapinsko – zagorske županije nastavljaju bilježiti pozitivne gospodarske rezultate. To potvrđuju i nedavno objavljeni podaci o poslovanju u 2017. godini, prema kojima su ukupni prihodi poduzetnika Krapinsko-zagorske županije iznosili 11,76 milijardi kuna, što je povećanje od 6,35% u odnosu na godinu ranije. Prihod od prodaje u inozemstvu iznosio je 3,78 milijardi kuna i bilježi rast od 7,2% u odnosu na 2016. godinu. Istovremeno je ostvaren uvoz u iznosu od 2,23 milijardi kuna, čime je ostvarena pozitivna razlika od 1,57 milijardi kuna.

MANIFESTACIJA 10. Štruklijada - 'najukusnija manifestacija u regiji'

Udio prihoda ostvarenih prodajom u inozemstvu u ukupnim prihodima, u 2017. godini iznosi 32,3%. Pokrivenost uvoza izvozom u 2017. godini iznosila je 170%, dok je na razini Republike Hrvatske pokrivenost uvoza izvozom u 2017. iznosila 64,1%. Broj novoosnovanih tvrtki veći je za 3%, a pozitivan trend pokazuje i broj zaposlenih koji je povećan je za 4,6%. Vrijednost investicija u 2017. godini bila je 506,56 milijuna kuna što je povećanje od 4% u odnosu na prethodnu, 2016. godinu.

- Svakako treba dodati i to da je, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, broj novozaposlenih na području Krapinsko – zagorske županije tijekom posljednje četiri godine narastao za 11,89%, odnosno za 3905 osoba - rekao je župan Željko Kolar.

Zagorski gospodarski zbor
Županija će i ove godine za gospodarstvenike organizirati Zagorski gospodarski zbor. Riječ je o jednom od renomiranijih međunarodnih gospodarskih sajmova, a koji se već tradicionalno održava u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Ovogodišnji, 26. po redu Zagorski gospodarski zbor, održat će se od 6. do 8. rujna. Sajam organiziraju HGK Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina. Županija partner ovogodišnjeg gospodarskog zbora je Vukovarska-srijemska županija, a zemlja partner Austrija.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

HODOČASNIČKI TURIZAM U ‘predivnom perivoju Marijinu’ milijun vjernika

Turisti sa svih strana, najviše iz Zagreba i Splita Najpoznatije selo na svijetu je – Kumrovec

100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna
pogledajte na vecernji.hr
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".