HDZ

Podravka mora biti tvrtka od strateškog interesa

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Podravka mora biti tvrtka od strateškog interesa
01.04.2015.
u 20:18
Stranka priprema niz novih manjih projekata u HEP-u koji će biti nastavljeni na energetske projekte
Pogledaj originalni članak

Zajedničko stajalište HDZ-a i HSS-a je da država ne smije dopustiti kroz dokapitalizaciju smanjenje svog udjela u Podravci ispod 25 posto.

– U Podravci to opravdavaju potrebom ulaganja u neke strane tvrtke i djelatnost od koje se nedavno odustalo. Strategija je zato vrlo nejasna, kao i interes mirovinskih fondova koji bi trebali ulagati u domaća poduzeća. Generalni je stav stranačkoga Odbora za gospodarstvo, usuglašen s koalicijskim partnerom HSS-om, da je Podravka tvrtka od strateškog nacionalnog interesa, za koju u pripremi imaju određene projekte koji je trebaju pretvoriti u lidera povezivanja “zelene” i “plave” Hrvatske – kaže predsjednik HDZ-ova odbora Marko Kolaković. Odbor priprema i posebnu mapu projekata za javna poduzeća u kojima bi, prema modelu korporativnog poduzetništva, pokrenuli čitav niz profitabilnih projekata.

– Pripremamo niz novih manjih projekata u HEP-u koji će biti nastavljeni na velike energetske projekte, a otvorit će mogućnost uključivanja manjih lokalnih poduzetnika. Za sve to nam ne treba strateški partner – najavljuje Kolaković, koji je u sličnom projektu sudjelovao 2009. u Hrvatskoj pošti gdje je napravljeno tridesetak korporativnih projekata.

>> Podravka ne želi potvrditi da finalizira preuzimanje Žita

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

R0
R00kie
20:35 01.04.2015.

hoce sto vise drzavnih firmi da imaju sto vise mjesta za uhljebljavanje

R0
R00kie
20:35 01.04.2015.

hoce sto vise drzavnih firmi da imaju sto vise mjesta za uhljebljavanje

MA
Makava
21:32 01.04.2015.

Podravka je već krcata uhljebima!