Ulaganja

Novi hotel ujedno i učilište za studente

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
studenti fakultet
Foto: ilustracija
studenti
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Studenti
11.07.2016.
u 09:40
Do kraja godine Zagreb dobiva još jedan hotel visoke kategorije, Le Premier *4. Investicija je vrijedna 10 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Zagreb do kraja godine dobiva još jedan hotel visoke kategorije, Le Premier *4, koji se upravo dovršava na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice, a investitor je Gojko Ostojić, vlasnik međunarodnog sveučilišta Libertas. Investicija je vrijedna 10 milijuna eura, a hotel će osim poslovnim i odmorišnim gostima poslužiti i kao učilište studenata Libertasa, otkrio je Ostojić.

“Jedan od programa našeg sveučilišta hotelski je i turistički menadžment, čiji program upravo usklađujemo s potrebama tržišta rada. Hotel će među ostalim biti poligon za edukaciju naših studenata, objašnjava Ostojić. Iako je dobar dio karijere proveo u osiguravateljskom biznisu i edukaciji, Ostojić je završio turizam na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Oduvijek ga je, otkriva nam, zanimalo hotelijerstvo. O tome je često razgovarao sa svojim nekadašnjim partnerom u osiguravateljskom biznisu Jakom Andabakom, koji je danas većinski vlasnik lanca hotela Bluesun. “Iako me hotelijerstvo dugo zanima, tek sad krećem u to, no mislim da je pravi trenutak za novi hotel ovog tipa u Zagrebu”, kaže Ostojić, koji je za potrebe hotela kupio objekt od Privredne banke Zagreb.

Zgrada je spomenik kulture i stoga je vanjska fasada restaurirana. U tijeku je uređenje interijera. Od Nataše Ostojić, voditeljice projekta, doznajemo da će Le Premier imati 62 sobe i predsjednički apartman, restoran i bar otvorenog tipa te spa za goste hotela. Hotel će kvalitetom biti na razini četiri plus zvjezdice. “Hotel će biti otvoren cijele godine, a prve goste očekujemo krajem ove jeseni, odnosno najkasnije do kraja godine. Planiramo zaposliti oko 20 ljudi”, kazala nam je Nataša Ostojić. Ovo je prva veća hotelska investicija u Zagrebu nakon otvaranja Doubletree by Hiltona 2012. Le Premier bi mogao biti konkurencija i obližnjem Sheratonu HUP-a Zagreb, iako ne u potpunosti jer neće imati kongresnih sadržaja. Sljedeću veliku hotelsku investiciju u Zagrebu sprema Adris, koji planira hotele u objektima Croatia osiguranja u Miramarskoj te na Trgu bana Jelačića.

>> Lani diplomiralo 34.745 studenata, od toga gotovo 60 posto djevojaka

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.