cavtat

Nova ministrica graditeljstva: Struci moramo vratiti ugled

Foto: VL FOTO
anka mrak taritaš (1)
Foto: VL FOTO
anka mrak taritaš (1)
Foto: VL FOTO
anka mrak taritaš (1)
Foto: VL FOTO
anka mrak taritaš (1)
17.11.2012.
u 12:30
Prvi javni nastup Anka Mrak Taritaš održala je u Cavtatu gdje je zatvorila Sabor hrvatskih graditelja.
Pogledaj originalni članak

Malo nakon što je u petak prijepodne potvrđena u Hrvatskom saboru kao nova ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš došla je u Cavtat zatvoriti Sabor hrvatskih graditelja.

- Mislim da je ovo pravo mjesto na kojem svi zajedno promišljamo kako građevinskoj struci dići ugled i vratiti joj mjesto koje joj pripada u cjelokupnom gospodarstvu RH. Ovo je i prilika da pozovem sve građevinare da se ne boje izazova, da krenu hrabro u nove investicije, kazala je Mrak Taritaš u svom prvom javnom nastupu. 

Što se tiče ministarstva koje je preuzela kaže kako su krenuli odličnim putem kojim će i dalje nastaviti. Odnosi se to na novi Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata kojim je ministarstvo, smatra njegova nova šefica, dalo novi vjetar u leđa struci. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
20:57 17.11.2012.

Ministrica bi se trebala prvo informirati o stanju u građevinarstvu prije nego pozove građevinare da krenu u investicije i da se ne boje.

GL
globalsolutions
14:22 18.11.2012.

vratiti ćete ugled struci - kako, uz pomoć banaka i preko leđa naroda...?

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
13:38 19.11.2012.

Ugled će vratiti EU inspekcije jer živimo u državi koju vode takvi kao gospođa na slici.