Statistika

Nastavljen pad radova u građevini

Foto: Mišo Lišanin
Nastavljen pad radova u građevini
14.06.2010.
u 11:22
U prva tri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,6 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.
Pogledaj originalni članak

Građevinski radovi u Hrvatskoj tijekom ožujka bili su manji za 16,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, stoji u objavi Državnog zavoda za statistiku. U trećem ovogodišnjem mjesecu nastavljen je pad fizičkog opsega građevinskih radova na godišnjoj razini koji je zabilježen u svim prošlogodišnjim mjesecima, osim u ožujku, a nastavljen je i početkom ove godine. Pad građevinskih radova u siječnju ove godine na godišnjoj je razini iznosio 18,4 posto, a u veljači 21,4 posto.

U prva tri mjeseca ove godine građevinski radovi manji su za 18,6 posto u usporedbi s radovima iz istog prošlogodišnjeg razdoblja.Prema vrstama građevina, u ožujku je na zgradama odrađeno 48,9 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,1 posto. Prema vrsti gradnje, na novim građevinama odrađeno je 60,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 39,7 posto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OR
ordinaryhandsome
14:43 15.06.2010.

Da to je dobra vijest.. Loša je da je nelikvidnost nemoguće velika u ukupnim poslovima koliko sam informiran. Navodno ih radovi zbog toga vode u propast, tako nesto. To koliko ja znam, možda netko zna više..