INFORMATIZACIJA TURIZMA

Nakon HT-a i Vipnet oprema hotele ICT rješenjima

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nakon HT-a i Vipnet oprema hotele ICT rješenjima
01.06.2017.
u 23:12
Aplikacija Mobilni hotel gostu omogućuje da ključ, naručivanje u sobu, otvaranje garaže i GPS navigaciju dobije na mobilnom uređaju
Pogledaj originalni članak

Mali, luksuzni One Suite Hotel nedaleko od Dubrovnika, koji će za dva tjedna primiti prve goste, nije poseban samo po tome što će gosti s mobitelom otvarati vrata soba već je i test novog modela informatizacije hrvatskog turizma.

Vipnet je jučer s pulskom IT tvrtkom Interfost Technologies predstavio mobilnu aplikaciju Mobilni hotel. Aplikacija gostu hotela omogućuje da ključ, naručivanje u sobu, otvaranje garaže pa čak i GPS navigaciju dok je na plaži dobije na svojem mobilnom uređaju.

Hotelu pak da dobije nove mogućnosti da gostu potakne na potrošnju, a da sve to bude integrirano sa svim ostalim IT sustavima. Lukša Jakobušić, vlasnik i direktor tvrtke Brenum, koja je investirala u One Suite Hotel, kaže da ga je nemalo iznenadilo kad je otkrio da u Hrvatskoj nema sistemskih integratora za turizam. zato su, kaže, ušli u pilot projekt s Vipnetom.

Alen Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu kaže da je ova suradnja za njih početak novog pristupa prema turizmu.
– Naš pogled u budućnost je izgradnja ekosustava i unutar toga pronalazak prostora za zaradu i unapređivanje vrijednosti. Danas nastupamo više kao cloud provider i integrator, a sutra kao nositelj lanca vrijednosti u ekosustavu – kaže Gojčeta.

Da postoje veliki planovi telekoma u turizmu pokazuje i primjer HT-a. U najvećem operateru navode da su do sada odradili više od 150 projekata u turističkoj industriji. – Opremili smo hotele s cjelovitim ICT rješenjima: od bazičnih usluga poput WiFi-a i IP telefonije pa sve do pametnih rješenja poput hotelskih PMS sustava, pametnih soba, Hotel TV-a, Digital signage-a, Videonadzora, e-punionica i e-bicikala, a ta rješenja odgovaraju potrebama hotela svih veličina i profila – zaključuju u HT-u

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.