IEDC-Poslovna škola Bled

Najuspješniji HR menadžeri Europe znaju kako razviti lidere nove ere

Foto: Promo
IEDC-Poslovna škola Bled
Foto: Promo
IEDC-Poslovna škola Bled
02.10.2017.
u 13:15
Međunarodni Forum HR menadžera održava se od 12. do 13. listopada; Najuspješniji HR menadžeri Europe od 12. do 13. listopada sudjelovat će na već tradicionalnom međunarodnom Forumu menadžera ljudskih resursa kojeg organizira IEDC-Poslovna škola Bled
Pogledaj originalni članak

Suočavanje s digitalizacijom iz perspektive ljudskih resursa – središnja je tema Foruma, kojoj je za cilj, svim sudionicima omogućiti upoznavanje i shvaćanje procesa za razvoj lidera spremnih raditi u novoj eri, suočavajući ih istodobno s izazovima budućeg rada i učenja, kao i digitalnim poslovnim modelima – i ono važnijem- njihovu utjecaju na funkciju ljudskih resursa i aktivnu ulogu HR-a u pripremanju tvrtki i zaposlenika za digitalnu revoluciju. Sve to s vrlo opravdanim razlogom – digitalizacija danas nije samo riječ, ona utječe na brojne poslovne procese.

- Organizacije širom svijeta već osjećaju utjecaj tehnoloških, demografskih i socio-ekonomskih poremećaja. Analizirali smo poremećaje i identificirali dvanaest snaga koje mijenjaju rad organizacija. Te će snage stvoriti intenzivne promjene u tome kako ljudski resursi upravljaju talentom. HR se u svome radu mora prilagoditi kako bi mogao privući, zadržati i obrazovati zaposlenike budućnosti da bi ostvario puni potencijal- poručila je tako Melanie Seier Larsen, viši principal u Boston Consulting Group i IEDC MBA diplomantica.

Uz Seier Larsen među glavnim govornicima Foruma bit će i profesor Drikus Kriek, prodekan za pedagogiju i izvršni direktor doktorskog studija na IEDC-u koji će sudionicima otkriti kako razviti lidere novog doba. O utjecaju digitalnih poslovnih modela na HR funkciju govorit će Gregor Bierent, direktor austrijske tvrtke New Frontier Group, tvrtke koja na području Srednje i Istočne Europe vodi transformaciju klijenata u različitim industrijama u digitalno gospodarstvo.

Dr. Reza Moussavian, viši potpredsjednik HR odjela u Deutsche Telekomu, i dr. Klaus Niedl iz austrijske tvrtke Novomatic Group sa sudionicima međunarodnog HR foruma IEDC-Poslovne škole Bled podijelit će svoja iskustva na transformaciji HR odjela kako bi pokazali kako ljudski resursi mogu podržati digitalnu transformaciju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr