forbesova lista

Najbogatiji Amerikanci postali još bogatiji, Bill Gates i dalje vodeći

Foto: reuters
Najbogatiji Amerikanci postali još bogatiji, Bill Gates i dalje vodeći
19.09.2012.
u 23:35
Treći na listi je čelnik Oraclea Larry Ellison, čije se bogatstvo povećalo najviše od svih, za čak 8 milijardi dolara
Pogledaj originalni članak

Magazin Forbes objavio je danas svoju godišnju listu 400 najbogatijih Amerikanaca, prenosi CNN.

Očekivano na prvom je mjestu i dalje gazda Microsofta Bill Gates koji je svoje bogatstvo u odnosu na prošlu godinu povećao za 7 milijardi dolara i sada je "težak" 66 milijardi dolara.

Na drugom je mjestu Warren Buffett čije je materijalno bogatstvo naraslo za također 7 milijardi dolara na 46 milijardi. Njih su dvojica istovremeno i najveći donatori u dobrotvorne svrhe među američkim milijarderima.

Treći na listi je čelnik Oraclea Larry Ellison, čije se bogatstvo povećalo najviše od svih, za čak 8 milijardi dolara, pa je sa 41 milijardom skočio na treće mjesto.

Svi oni većinu svoje zarade u protekloj godini duguju prije svega oporavku tržišta kapitala, kao i oporavku na tržištu nekretnina posebno u Los Angelesu i New Yorku.

Forbes je objavio kako je prosječna vrijednost 400 osoba s njihove liste 4,2 milijarde dolara.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

JA
jajan
08:14 20.09.2012.

Bogati još bogatiji i malo ih je, a sve veće sirotnje - sve više...... Lako za ove bogataše "sa pokrićem", ali šta je sa onim bogatašima koji drže po fantomskim bankama fantomaske biliYUne dolari - bez pokrića ?

JA
jajan
08:18 20.09.2012.

To van je onih 200 bogatih obitelji iz pušićkine knjige....na globalnoj razini...a isto toliko ih je i na lokalnoj.....

Avatar mohito
mohito
23:58 19.09.2012.

ovo me bas utjesilo...