Na račune članova RDMF-a uplaćena državna poticajna sredstva

Foto: Boris Ščitar/Pixsell
Na račune članova RDMF-a uplaćena državna poticajna sredstva
20.01.2010.
u 10:40
Na račune članova Raiffeisenova otvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda uplaćeno je 17,305.135,81 kuna, a na račune šest Raiffeisenovih zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova uplaćeno je 1,569.578,51 kuna
Pogledaj originalni članak

Na račune članova Raiffeisenovih dobrovoljnih mirovinskih fondova Ministarstvo financija je 19. siječnja 2010. godine uplatilo nešto više od 93 posto ukupnog iznosa državnih poticajnih sredstava za 2008. godinu, a ostatak uplate očekuje se uskoro, priopćeno je iz Raiffeisen društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima.

Na račune članova Raiffeisenova otvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda uplaćeno je 17,305.135,81 kuna, čime je imovina fonda, koji broji više od 40.000 članova, premašila 476 milijuna kuna. Na račune šest Raiffeisenovih zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova uplaćeno je 1,569.578,51 kuna.

Raiffeisen društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima, pored otvorenoga dobrovoljnog mirovinskog fonda, upravlja i sa šest zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova: ZDMF Hrvatskog liječničkog sindikata, ZDMF Hrvatskog novinarskog društva, ZDMF Ericsson Nikola Tesla, ZDMF T-HT, ZDMF T-Mobile i ZDMF Sindikata Hrvatskih željezničara.

Iza Raiffeisen mirovinskog društva za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima je izuzetno uspješna godina; prinosi su u kontinuiranom porastu, kao i broj članova te njihovih uplata doprinosa, a bitan doprinos afirmaciji dobrovoljne mirovinske štednje svakako je i uplata državnih poticajnih sredstava.

Državna poticajna sredstva na dobrovoljnu mirovinsku štednju iznose 25 posto uplaćenog iznosa u jednoj kalendarskoj godini, do maksimalnih 1250 kuna, iz čega proizlazi da optimalna godišnja uplata iznosi 5000 kuna. Na uplaćena sredstva ostvaruje se pravo na poreznu olakšicu i prinos fonda, što dobrovoljnu mirovinsku štednju čini izuzetno isplativim oblikom štednje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
10:52 20.01.2010.

Hraccc pljuuuuc!

MA
maxresist
11:11 20.01.2010.

ZDMF Hrvatskog novinarskog društva-dižimo sami sebi rejting...