Karijera

Mozak se ne smije zatrpati jer se tako usporava njegov rad

Foto: Thinkstock
Mozak se ne smije zatrpati jer se tako usporava njegov rad
04.06.2012.
u 13:01
Tijekom dana može se usvojiti samo sedam različitih podataka te, ako ste na poslu od jutra, pamćenje se gasi oko 19 sati jer dolazi do preopterećenja i brzog zaborava
Pogledaj originalni članak

Zaposlenici diljem svijeta sve su opterećeniji gomilom informacija, a takva zatrpanost novostima znatno ugrožava njihovu produktivnost, pokazalo je istraživanje tvrtke lexisnexis.

Zamor mozga pojavljuje se zbog straha od informacija: psiha jednostavno ne voli biti zatrpana – objašnjava psihologinja dr. Joanne Cantor. Iako ljudi vole imati više izbora kad odlučuju, ako su suočeni s previše mogućnosti, manje su zadovoljni i odlukama i konačnim izborom, ističe. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
13:22 04.06.2012.

to vrijedi samo za prosječne ili i za cijelu grupu genija? majko mila, uh, kako ozbiljne studije....za prosječne prosječnost je UVREDA za napredne !