mišljenje agencije

Moody's smanjio kreditni rejting Argentine, korak su do bankrota

Foto: AFP/PIXSELL
Moody's smanjio kreditni rejting Argentine, korak su do bankrota
18.09.2012.
u 13:41
Rizik, smatraju u agenciji, postoji i zbog nacionalizacije najveće naftne kompanije YPF-a
Pogledaj originalni članak

Agencija Moody's smanjila je u utorak kreditni rejting Argentine s B3 na B3- što je samo korak od rejtinga C koji bi značio da Moody's smatra da Argentina može bankrotirati, piše Al Jazeera.

U Moody'su smatraju da Argentina vodi rizičnu ekonomsku politiku te kako nema napretka u razgovorima o smanjenju njenih dugova jer još nema nikakvih pomaka u pregovorima s kreditorima Pariškog kluba koji traju godinama. Dug je, naime, dosegnuo gotovo 9 milijardi dolara, a Buenos Aires kasni s plaćanjem.

Rizik, smatraju u agenciji, postoji i zbog nacionalizacije najveće naftne kompanije YPF-a koja je oduzeta španjolskom Repsolu bez ikakve naknade kao i zbog državne kontrole uvoza.

Izražena je i sumnja u točnost službenih ekonomskih rezultata koje Argentina prikazuje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
15:01 18.09.2012.

Nekome (svjetskoj financijskoj bagri) se ne sviđa politika nacionalnih interesa koju vodi Argentina. Očito su odlučili srediti ju.

T1
t111
15:08 18.09.2012.

hahaha, najperspektivnije zemlje oni "nagradjuju" snizavanjem rejtinga. toliko o tome da je to ekonomska (analiticka), a ne politicka agencija.

HE
HEBOS
14:29 18.09.2012.

9 mlrd, hahahahah, a mi 60 i još dobijemo pohvalu. O Bože koliko je velika ljudska glupost.