zbog stečaja

Mirna prijavila Linića, HPB i Podravku USKOK-u i Antikorupcijskom vijeću

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Mirna prijavila Linića, HPB i Podravku USKOK-u i Antikorupcijskom vijeću
27.02.2014.
u 14:57
Uprava tvrtke priopćava da je policiju dočelaka s dobrodošlicom jer je ''ovo prilika da se objasne očito potrebni momenti i prostori špekulacija koje se nastavljaju i dalje''
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Fina prije dva dana donijela rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe što jasno vodi prema stečaju nad Mirnom Rovinj, rovinjsku tvornicu jučer je posjetio policijski odjel gospodarskog kriminala i u tijeku su predistražne radnje nad Mirnom.

Uprava tvrtke priopćava da je policiju dočekala s dobrodošlicom jer je ''ovo prilika da se objasne očito potrebni momenti i prostori špekulacija koje se nastavljaju i dalje''.

– Ostvareni rezultati i dizanje Mirne iz pepela odgovornima u ministarstvu očito ne govore dovoljno o jasnim ciljevima i namjerama uprave Mirne i Geneze. Naš jedini cilj je očuvanje proizvodnje i radnih mjesta. Nakon 20 godina sustavnog uništavanja Mirne upravo u vrijeme rekordnih rezultata u prodaji, uvođenja druge smjene i zapošljavanja 70 novih djelatnika, u vrijeme kada treba učiniti dodatan napor i sačuvati proizvodnju i djelatnost te naći način kako to učiniti, unatoč rješenju, na vrata Mirne dirigirano se šalje policija, a bočni udarci dodatno pokušavaju isforsirati stečaj i propast Mirne – tvrdi uprava.

Foto: Dusko Marušić/PIXSELL

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Stoga je Valentina Ljubešić, predsjednica uprave Geneze, tvrtke za krizni menadžment danas prijavila USKOK-u ministra Slavka Linića, HPB i Podravku zbog udruživanja u svrhu počinjena kaznenog djela, odnosno svega gore navedenog s jasnim ciljem guranja Mirne u stečaj, a zaposlenika na ulicu. Sve navedeno prijavljeno je i Antikorupcijskom vijeću.

– Isto tako, ministar je prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti zbog instrumentalizacije represivnog aparata u svrhu ušutkavanja onih koji se usude reći istinu. Jer, podsjetimo i dodajmo cijeloj priči i sljedeće činjenice: Porezna inspekcija u Genezi se pojavila samo dan nakon nastupa Valentine Ljubešić na hrvatskoj televiziji, gdje se usudila argumentima reći istinu, dok je policija najavila svoj dolazak u Mirnu na sam dan obustave predstečajnog postupka. Sve ovo zasigurno ne može biti slučajnost – tvrde.

>>Uprava Mirne podnijet će žalbu na rješenje Fine koje ih baca u stečaj!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

CA
campa
17:45 27.02.2014.

Sad je valjda već svakome jasno da se Liniću neće ništa dogoditi.Barem ne dok je u dobrim odnosima sa vrhom stranke.A i svatko tko bi se iz vrha stranaka usudio nešto poduzeti bio bi u žiži neke nove afere.Političari se nemaju čega bojati jer malo tko od njih nije zlorabio svoj položaj i priskrbio financijsku korist .Večinom se sve zna te nitko neće optuživši druge naštetiti sebi.Oni se bave samo laganim pljuvanjem jedni na druge i opčenito govore da su oni opljačkali državu.Po mom mišljenju i jedni i drugi su u pravu.I dokle god se na našoj političkoj sceni vrte isti ljudi nema napredka. Strah me je nadolazečeg kriminala eksploatacijom Jadrana.Vjerujem da stranački močnici već polako djele kolač kako bi bili amnestirani dolaskom druge interesne grupacije na vlast.Bože pomozi nam.

VK
vk52
16:07 27.02.2014.

sve lopove na galge bez razlike kome pripadaju.

DU
Deleted user
15:20 27.02.2014.

Nemojte prijavljivati Linića molim vas on je najuspješniji ministar...ako njega nebude ova država će propast..šmrc...